torsdag 20. juni 2013

Finner ikke løkene..

For mange år siden plantet jeg Lilium regale, Kongeliljen. Den blomstret et år, siden så jeg ikke mer til den og glemte den helt vekk. Så i 2010 kom den med hvit blomst, helt pløtslig døk den opp mellom andre stauder.

Da, etter blomstringen, forsøkte jeg grav løken frem men klarte ikke finne den igjen. Jeg hadde tenkt forsøke gi den en mer gunstig plassering. Men, ettersom jeg ikke fant den og helt glemt den de neste år så ble gleden stor når jeg fant disse to tidligere i våres. Nå flyttet jeg på den stauden som veller seg ut over den plassen og håper jeg kan få se liljene blomstre i år.

Til høsten burde jeg forsøke grave frem løkene igjen, men hvor dypt kan de egentlig ligge? Muligens det lureste ville være å kjøpe nye? Liljer på avveier har jeg jo en del av fra før..

Liljer forresten, i år ser det ut å være løkår, også liljene er større enn eller har jeg inntrykk av. Her burde det være store roser i stedet. De har fryst helt ner men liljene, ja dom overtar helt plassen.

10 kommentarer:

Nora sa...

Snakk om kritthvit lilje!!! Lekker!
Liljer har jeg ikke (om man ikke regner inn martagaonliljene da). Burde jo skaffe noen, kanskje får kjöpe noen löker til hösten?
Ha en fin midsommar selv om jeg antar du er i Norge. Her skal det feires med mannens slekt fra Hälsingland imorgen. Jeg er så glad i svensk Midsommar!
Klem!

Bettina Bäck sa...

Jag gillar verkligen mina lilium regale. Men varför ska du gräva fram lökarna? För att flytta?
Jag har haft mina på samma ställe i fyra år nu, de kommer igen varje år. Men - de vill fjäskas för. Mycket gödsel vill de ha.
Trevlig midsommar!

Et nytt landsbyliv sa...

Herlig at noe slår til når rosene ikke er helt på topp. Nyt liljene dine - på avveie eller ei.

Suss o Kai sa...

Önskar er en trevlig midsommar Kram Suss

Marit sa...

Liljeløkene dine ser veldig flotte ut. Som du så her så er veldig mange roser byttet ut med trær i steden. De rosene som ikke tåler en sånn vinter som vi hadde sist har ikke livets rett. Her er det ingen nåde... ;-)

Bille sa...

Morsomt med sånne "spøkelser" i hagen :) Jeg satte Regale løk i fjor og gleder meg til blomstring i år. Tipper at hos deg er den opprinnelige løken gått ut, men har satt sideløk, og de kan jo ta 2-3 år før de blomstrer. Dybden husker jeg ikke, men tror de skulle settes 15-20 cm dypt, ihvertfall ingen "rett under jordskorpen-sak".
Herlig midtsommer-søndag!

Hilde sa...

Så nydelig hvit lilje :) Du er heldig som kan ha liljer i hagen, her er vi så plaget med liljebiller at det ikke er artig å dyrke liljer lenger.

Takk for kommentar også. Jeg farger 50 grams hesper, men det blir jo mye garn likevel... Måtte telle over, og det ble faktisk farget 950 gram med avovado.

Laila sa...

Här "försvinner" också liljelökar men de dyker inte upp igen! Men största hotet mot liljorna är liljebaggar - i år jar jag nog klämt ett tjugotal. Hoppas du slipper det eländet!
Ha det gott!/Laila

Turid sa...

Nydelig lilje. Har en av dem her også, men ikke akkurat sånn kjempestor.
Ønsker deg ei nydelig uke.

Landbohaven sa...

Dejlige billeder.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.