fredag 19. oktober 2012

Nå er det vel snart over med Clematis blomstring eller ?

For en Clematis sommer det har vært. Jeg synes en eller annen (minst!) har blomstret mest hele sesongen faktisk. Fra tidlig til seint. Fortsatt er det noen som kommer med nye blomster, som til tross snøen i søndags ikke helt har innsett at nå, nå er det over for denne gang. Eller, er det ikke?

Clematis Inspiration ‘Zoin’ er bare en av mange Clematis som ble plantet i sommer. Lurer på om ikke Clematis ligger over i topp 10 listen over sommerens alle innkjøp? Muligens er det fler urter men i slik tilfelle er Clematis en god nummer 2.

1. Clematis Inspiration ‘Zoin’

2. Clematis MISSISSIPPI RIVER ‘Zomisri’

3. Clematis TEMPTATION ‘Zotemp’

4. Clematis SUNNY SKY ‘Zosusk’

5. Clematis alpina ‘Ruby’

6. Clematis ‘Arabella’,

7. Clematis ‘Blue Angel’,

8. Clematis alpina ‘Pink flamenco’

9. Clematis ‘Forever friends’ (‘Zofofri’),

10. Clematis ‘Propertius’

Na ja, det var da ikke så mange, og tatt i betraktning de to Clematis, Clematis viticella Tuczka og C. vit. Karuu, som jeg fikk som erstatting for de som ikke ville komme seg etter importen i fjor så synes jeg det er godt jobbet å få plass med hele tolv clematis til. Man kan jo lure på hvor man skal sette de jeg helt sikkert kommer hjem med neste sommer??

Clematis MISSISSIPPI RIVER ‘Zomisri’

5 kommentarer:

Turid sa...

Clematis alpina Pink Flamenco? Har du bilde av den? Kun de alpine clematisene som går her jeg bor, har vanlig blå, kjøpte i sommer den hvite halvfylte, ruby og en lyse rosa en. Gleder meg til de kommer igang.
Finfin helg til deg.

Marit sa...

Du må ha en utrolig samling med klematis! Den var riktig søt den du viser frem der!

Mariann sa...

Du har skaffet deg mange klematis! Begynner det å bli en liten dille? Flotte er de, og så bra at de blomstrer så lenge.
God helg!

Suss o Kai sa...

Så fin clematis du har :) Kram Suss

Bille sa...

Det er så artig at det finnes så mange ulike klematiser! Når du har så mange, er det vel ikke til å unngå at noen restblomstrer, men de er vel ikke spesielt mildt der du bor og da burde de vel ha bremset litt etter hvert... :-)

Nyt de siste, snart kommer de første - igjen!