tirsdag, oktober 30, 2012

Hvem sa hagesesongen var over??

Antagelig var det nok meg selv som mente det. Men igår når jeg kom hjem et godt stykke ut på kvelden etter et hagelagmøte så jeg til min skrekk att hekken, den som jeg klippet minst fire ganger i løpet av sommeren, atter hadde vokst ut av proporsjon. Med snø på toppen bøyer seg alle lange kvister ut over veien. Ikke særlig pent og ikke særlig bra, den hindret både biler og veibrøyting. Hvis jeg vil ha hekken uten påbakking fra nabolag og veivesen så måtte jeg nok frem med saksen atter en gang..

Bildene blir ikke særlig bra i den nydelige høstsolen. I dag våknet jeg forresten til minus 14 grader og nå ved middagstider var den fem pluss! Det snur raskt skal jeg si. Men været passet bra med min fridag. Trim og frisk luften hjelper på et litt nerkjørt psyke og klippte hekker bedrer en stakker lat hagegal’s samvittelse.

Og hvis sant skal sies så håper jeg på litt skryt fra sønn også, som parkerer jobb bilen her etter veien. Man ser godt hvor.. Hans bil var relativ innbeddet av hekken alle rusker som hengte utover. Lurer på om han ser noen forskjell i aften??

Hekken er i det nærmeste blitt halvert. Slik så det ut når jeg var halvveis…. Sevfølgelig glemte jeg ta bilde når jeg var ferdig… Det kommer. Berget med avklipp som ligger på toppen av en alle rede stappet kombostbinge hadde heller ikke vært så dumt på bilde. Regner med at det blir vanskelig å overtale regeringen om en tur til fyllinga nå. Den blir nok liggendes til våren.

Endelig ferdig med den ene hekken så jeg på en annen. Denne ut mot veien burde sikkert også få en stuss. Om dette er rett tid å klippe på aner jeg ikke. Faktisk stoppet en dame og spurte om det samme. Håper nå ikke både hennes og min fryser/ dør for jeg mente det passet godt nå, hekken er da enda i hvile så nå er det vel liten fare for nyvekst?

Fornøyd med to timers innsats kryper jeg atter inn i varmen. Det er da begrenset hvor flink man må være så her års. Nok burde jeg bundit sammen diverse busker og annet men jeg håper litt av snøen smelter vekk først. Skal da ha noe å gjøre til helgen og…

Sommeren da Mia klipper hekk, skrev jeg i Juli. Det er da jammen sant. Dette halvåret har hagesaksen vært flittig i bruk, og hvem hadde trodd at det også skulle skje så her seint på året?

Nok fristet hagearbeid litt mer når det så slik ut men jammen er det mye enklere å klippe nå.

7 kommentarer:

Marit sa...

Så flink du har vært med klipping av hekk. Jeg antar at det er rett tid å gjøre det nå eller tidlig på våren før løvet spretter. Så du kan slappe helt av! Jeg er imponert over all klippingen av hekk hos deg, men jeg skjønner at det for kan bli for mye hekk. Jeg hadde lindehekk der jeg bodde før, og det skal jeg aldri mere ha. Den måtte jeg klippe tre ganger på en sesong. 14 minus??? Her var det "bare" 6,4 minus, men heller ingen plussgrader i dag.

Nora sa...

Så flink du er! Deilig å ha det gjort kan jeg tenke meg, så trenger du ikke uroe deg for hekken i vinter.
Ha en fin tirsdagskveld i kulden!
Klem!

Inger Marie sa...

Du er jammen flink..må jeg si! Tror ikke jeg har klippet hekk så sent..men hvorfor ikke:)
Ha en fin uke videre:))

Vivi sa...

Tenk å klippe hekk med snø på, ja, du står virkelig på!

Klem Vivi

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Jeg har endnu ikke nået at klippe læbltet.
Tak for kigget.

Tua sa...

Man må hage når man kan mener jeg og ikke når det sies at man skal :)
Bare ikke hekken din vet at det egentlig ikke er tid for hekkestuss nå så går det nok bra.

Berit sa...

Vete sjutton om jag gått ut och klippt nått i det vädret!! Imponerad!!
Ha en underbar dag!!