søndag 21. oktober 2012

Søndag uten det regner som var meldt..

Rett utenfor døren møter meg denne rosen, Astrid Lindgren. Ikke har hun tenkt å gi seg med det første hva det virker, men innen dagen var omme har hun fått en plass på mitt kjøkkenbord. For om enn regner som var lovet uteble så er det ikke mye tid som tilbringes ute nå, bortsett fra idag da… Nå står boden klar for å ta emot alle frøsådder hvis ånden kommer over meg over nyttår. Akkurat nå er jeg mett på haging men jeg vet jo at frøjakten snart begynner lik alle andre vintrer. I boden står nå alle potter som skal overvintres, og det ble en del Får lage et eget innlegg om det seinere..

Astrid fikk følge inn av fler roser, både herrer og damer. Snøen fra forrige helg har lagt blant annet Thomas platt mot bakken, full med knopp. Mange av rosene holder faktisk fortsatt koken og skal jeg få sett noe av dem (jobber man lange dager så..) er det best å ha dem inne. Egentlig burde jeg binde opp og ihop mange av rosene, og andre busker, for vinteren men det føles tross alt litt tidlig og stusselig. Først burde det vare noen kalde dager slik at bakken fryset litt til.

Stusselig ja… hagen ser ikke direkte ut som noen glansbilde akkurat nå. Jeg burde ta noen timer til å fjerne vissent og blader, klippe vekk stauder og rydde inn pinner, og…. men det blir liksom ikke til at jeg går ut etter jobb. Nå er i hvert fall alle potter og møbler satt inn og det eneste jeg MÅ gjøre er å fjerne blader fra alle frukt tre slik at ikke soppen kommer like kraftig igjen neste år. For et jobb, kjedelig verre men nødvendig. Victoria plomme og Transperant Blanche fikk vi tatt idag men mye gjenstår.

Lurer litt på dette med månedsbilde igjen.. Skal se om jeg ikke klarer følge opp med i hvert fall staudetrappa fra og med siste oktober. Ikke lenge igjen dit faktisk.. bilder fra hagen ser triste ut så her års. Vissent og blader over allt. Men til tross de våte bildene er det høstfarger og det dufter herlig fuktig jord når man går ut.

Ja, ja. Jeg begynnte koste. Jeg raker jo ikke, det er ikke mye plen igjen jo. Men kosting av våte blader er ikke så lett det heller. Alle disse sortprikkete blader fra pæretre ligger nå i søppeldunken til kompost. Kanskje ikke helt smart men restavfallsdunken var full og jeg vil ikke ha det i min kompost. Innrømmer mine synder..

Hvis jeg får ånden over meg igjen så finnes det i hvert fall nok å ta tak i her ute. Kan man håpe på noen tørre uker fremover?

1 kommentar:

Bjørkvold besøkshage sa...

Det er litt å ta tak i om høsten! Finner liksom på noe som skulle vært gjort helt fram til vinteren kommer synes jeg. Er vel snart der at det ikke er noe krise om vinteren kommer, men det hadde vært fint med litt tørrvær, som du sier, slik at jeg som har masse plen kunne brukt plenklipperen til å få opp noe av løvet. Elsker de store trærne i hagen, men om høsten blir det mye blad. Syns det er vanskelig å få inntrykk av en hage på bilder, men det ser ut som du har mye spennede. Lykke til videre med klargjøring av hagen for vinteren!

Brita