tirsdag 9. oktober 2012

Duehode

Chelone obliqua, duehode, den vil fortsatt ikke helt hos meg. Etter en tynende tilværelse i staudetrappa flyttet jeg den jo til Lunden i et håp at den ville trives bedre i mer skygge. Det gjorde den nok, men det blir liksom ikke noe tak i den like vel. Delte en bit av roten fra både den hvite og den rosa og satte på baksiden, der er den enda mindre. Jeg får vel gi den et par år til. Uansett så er det litt gøy med de blomstrene som kommer seint og.

Slik har det vært hvert år, den rosa er mye kraftigere enn den hvite. Er det vanlig? Disse er de to i Lunden, de som er bak huset er for små for å vises frem ..

5 kommentarer:

Aina Strand sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Aina Strand sa...

Disse har jeg og, er så kjekt med noe som blomstrer så vakkert på høsten! Men mine er store og kraftige, den ene har faktisk utkonkurrert flere naboer. Den står i mye sol, den andre står i mye skygge, men begge ser ut til å trives mer enn bra! Begge har det vel ganske fuktig vil jeg påstå, kanskje det er nøkkelen? Den som står i skygge står ved siden av en elv, den andre står ved noen steiner, der det samler seg vann hver gang det regner!

Aina Strand sa...

Ble plutselig usikker på om det er samme plante.. Har lagt ut bilder på bloggen, kanskje du ser om det er samme..?

Mariann sa...

Den rosa ser nå ganske kraftig ut! Du får gi de litt tid, og håpe de setter fart etterhvert.

Bille sa...

Duehode er flott! Detr står en veldig fin tue i botanisk hage like ved Victoriahuset. Jeg sådde i feriehagen i fjor, og i år var det overraskende mye blomster. Satser på at den blir like høy som din til neste år! :D