torsdag, oktober 25, 2012

Clematis i espalieret ved trattorian..

I begynnelsen av juni viste det seg at den Clematis jeg flyttet hit når jeg laget espalieret, som bestandig fryset ner hver vinter og vokset seg kraftig hver sommer, er en Clematis montanta. Underbar blomster fyllte etter hvert hele espalieret med rosa blomster.

Etter hvert ut mot sluttet av juli begynnte Warszavska Nike blomstre. Espalieret blir snart helt tett av de ulike Clematis rankene.

Denne lilla Clematis får følge av en annen lilla Clematis som blomstrer nærmere veggen på espalieret. Denne Clematis flyttet jeg hit sammen med espalieret som tidligere stod i bunn av staudetrappa. Navnet kan jeg ikke… Jeg flyttet faktisk to, og i begynnelsen av August blomstrer de begge to..

I august følger raskt Clematis ‘Still waters’ opp med blomstring. Men den var skral, ikke mer enn et par blomster. Denne blomstret jo tidligere og rikligere forrige sommer, mulig det ble for lite lys etter hvert som det ble trangt i espalieret.

Tydelig har jeg unnlatt å ta så mange bilder av Clematis ‘Piilu’ som blomstret sammen med Warszavksa Nike, det er ikke mange å finne i mappene i hvert fall.

Mulig at det var for at Clematis ‘Jouinaiana Praecox’ begynnte blomstre samtidig. Så mye tidligere enn i fjor og så voldsomt. Langt opp i pæretre kunne jeg se blomster.

Så totalt i denne espalieret har jeg 7 Clematis, og alle har skjenket meg blomster gjennom sommaren.

Clematis i Rosenhagen  9 stk

Clematis i Lunden  12 stk

Clematis på baksiden 7 stk

1 kommentar:

Nora sa...

Oj, så mange Klematis du har! Nydelige blomster!
Klem!