lørdag 27. oktober 2012

Clematiser ved trappa på forsiden…

Den blå Clematis alpina som står sammen med villvinet nederst i trappa på forsiden, har jeg flyttet runt på mange ganger. Nå skal de få stå her. Den har vært utsatt for Clematisveps (?) og ikke helt velat vokse slik den skal. Men iår har den tatt seg opp og blomstret helt opp mot terrassegelendret. Håp i sikte med andre ord.

I de nye kassene jeg laget i våres fikk jeg plass til tre nye Clematis. To mot plommetre og en mot forsythiabusken.

DSC_0006

Etter litt fundering ble den nyinnkjøpte Clematis alpina ‘Ruby’ planten inner i hjørnet av trappa i begynnelsen av juli. Ikke noen blomster iår, men det kan man vel ikke forvente, denne er jo tidligblomstrende. Men den har vokset seg til, helt opp mot gelendret i andre etasjet iår. Nå blir den store utfordringen å ikke brekke alle stengler med snømåking i vinter. Dette er ikke den mest optimale plassering av en plante akkurat..

Sluttet av juli, de nyplanterte Clematis begynner blomstre. Clematis SUNNY SKY ‘Zosusk’ har klatret godt inn i busken og det drøyde ikke lenge så såg det ut som om Forsythian blomstret i blått i stedet for gult. De to ved plommetre kom rett etter i blomst. Den mer røde Clematis TEMPTATION ‘Zotemp’,ble ikke så høy og blomstret ikke så rikt og lenge som den mer blå Clematis MISSISSIPPI RIVER ‘Zomisri’. De begge blå har fortatt blomstre utover seinsommer og høst, helt til frosten tokk dem i sluttet av oktober.

Clematis i Rosenhagen  9 stk

Clematis i Lunden  12 stk

Clematis på baksiden 7 stk

Clematis ved Trattorian 7 stk

Ingen kommentarer: