søndag, mars 20, 2011

Purre og erteblomster..

Purre, spirte etter en uke i akvariumet. Det kommer fler spirer enn jeg noensin kommer få plass med i kjøkkenhagen. Håper bare jeg ikke er for seint ute..

De tomatfrø jeg satt i vindu har også spiret nå, ikke så aller mye seinere enn de i akvariumet altså. Sån rent størrelsemessig er ikke forskjellen så stor, men de som spirte først står trangt. Lurer på om jeg ikke helt enkelt klipper vekk alle untatt en spire i stedet for å prikle, jeg trenger ju egentlig ikke mer enn toppen tre planter..

My seeds from last weekend are starting to grow, Leek, tomatoes, sweet peas.. As usual there will be more plants then I can offer space to. But that’s an other story..

Blomsterertene har også begynnt vise seg over jorden nå så tagetesen ikke lenger trenger føle seg så alene. Men, pasjonsblomstene viser enda ingen tegn til liv.

8 kommentarer:

Marit sa...

Jeg skal ikke ta fra deg motet, men du er nok i seneste laget med å så purre. Jeg pleier ofte å se de helt i begynnelsen av januar. Men du får jo avling av de uansett selv om de kanskje ikke blir så store. Du får gjødsle de godt, så hjelper det nok det også. Ha en fin søndag!

Lisa sa...

så härligt att se hur det spirar hos dig! Nu måste jag också så fler sorter och inte bara ränna omkring i mörkret och jaga månen =)
Kram

Bille sa...

Herlige spirebilder! Jeg sår mine sommerblomster i dag - litt forsinket. Er så spennende å vente på spiring! God søndag!

Christin sa...

Våren kommer den, det skal bli mildere sies det og da får snøsmeltingen fart på seg. Morro å se det spirer og gror hos deg :)
Gleder meg til flere flotte bilder!

Ha en fortsatt strålende søndag :)
Klemmer

Mammasblommor sa...

Så fint det spirar och gror hos dig, jag har inte ens sått ett enda frö än! Snart ska jag så tomatfröna i allafall!
Kram

Hilde sa...

Så fint det spirer og gror hos deg! Du må virkelig ha grønne fingre, for de ser ut til å trives godt :)

Purre ja... jeg sådde i går faktisk (det sto mars på frøposen). Måtte sjekke når jeg sådde i fjor, og det var 22. februar. Nå er jeg altså nesten en måned senere ute. Kanskje det blir små purrer i år, men de er da også gode :)

Jeg hadde gått glipp av flere innlegg, men nå har jeg lest meg nedover. Imponert over chilien din, den er blitt så stor. Du får nok stor avling i år.

Nå har jeg lagt ut ull og fargestoff-linker. Ta en titt, håper det kan være nyttig.

Ønsker deg en fin ny uke :)

Linda sa...

Så herlig:) Ja kan nok være like greit å knipe bort istedet for å prikle om man ikke likevel trenger plantene. jeg tror nok det er en metode jeg kommer til å bruke også... Pasjonsblomst har jeg ikke bstilt frø til i år...burde kanskje..huff og huff...

Margrethes hus og hage sa...

Så mye godt det blir hos deg til høsten :)
Og erteblomster... De dufter herlig. Det skal jeg ut å kjøpe jeg også, for det er de eneste sommerblomstene jeg MÅ så hvert år :)

Ha en fin uke, Mia! Hilsen Margrethe