lørdag 12. mars 2011

Ett aquarium ska visst vara bra..

Guldfiskene våres fikk seg et nytt aquarium i uken så nå kunne jeg sette potter med sådder i det gamle. Det leste jeg hos Maria at det kunne fungere som miniveksthus. Nå håper jeg bare att frøene tar seg. Jeg har sådd 4 potter purre (‘Blaugrüner winter’), 6 tomat (Solanum lycopoersicum ‘Tiny Tim’) og 2 potter pasjonsblomst (Passiflora coerulea). Satt flere frø i varje så hvis det spirer må jeg prikle. Litt seint ute som jeg er med purre var det like så godt å ta vintervarianten. Ingen vits å så så mange frø heller for jeg trenger ikke mer enn 8-12 planter. Dessuten flyttet noen av pottene med Indigofera tinctura ned her, kanskje det hjelper bedre enn baderomsgulvet. Ikke stort mer har skjedd med dem der i hvert fall..

Jeg regner med at det blir med den ene spiren, som enn så lenge har kommet. Den holder ut der i kjøkkenvindu, håper innerligt det varer..Tørr faktisk ikke prikle om den, overlever den skal den få stå til den sprenger potten!

Så endelig idag fikk jeg satt ner erteblomstene som legat i bløt siden søndagen. Litt vel lenge igjen, synes meg huske på det samme fra forrige vår, men denne gang har jeg i det minste skiftet vann to ganger.. Her har jeg satt 28 erter av Lathyrus odoratus ‘Villa Roa Scarlet’ (bonusfrø fra Rara växter), 14 Fløyelsblomst ( Tagetes erecta ‘Vanilla’ – ja da, den samme som de siste fire årene..) og 7 med pasjonsblomsten.

DSC_0002

Kom meg også en tur til Bauhaus etter potter så jeg fikk plantert min Canna, Eucomis og Lilje. Nå tror jeg det får holde, det er fullt overalt inne, i boden og jo faktisk ute i hagen også. De eneste planer jeg har videre hva gjelder sådd er grønnsakene, men det drøyer jo fortsatt to måneder innen det er på tide med dem.. Men, hvem vet, det er så himla vanskelig å la være nå som vårsolen skinner så godt inn gjennom mine skittne vinduer.

8 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Flotte potter.. de var helt etter min smak. Jeg synes det er vanskelig å skaffe fine potter her vi bor, utvalget er ikke så veldig stort.
Håper på en Danmarkstur til sommeren, der har jeg funnet et par utsalg med akkurat de jeg kan tenke meg.

krepsemor sa...

Såååå smart med akvarum som miniveksthus! Det må da bli perfekt. Pasjonsblomst har jeg ikke prøvd meg på, men den var da nydelig! Ellers krysser jeg fingrene for at din Indigoferaspire klarer seg! Hvis du, når du prikler den, tar med en god porsjon jord, så går det sikkert bra! Da vokser den enda bedre!
Ertebloms er noe jeg må ha hvert år!
Tagetesen var nydelig!

Bea sa...

Fina krukor och akvariet kan säkert vara till nytta som minidrivhus.
Så du har hunnit långt med dina sådder :)
Idag sådde jag de första blomsterfröna - härligt!
Kram /bea

Maria sa...

Ser att du bytt akvarium åt fiskarna nu och tagit det andra som drivhus.

Kom ihåg att lyfta på glaset någon gång emellanåt, det blir väldigt varmt inuti akvariet och bildas lätt kondens. Vänj av plantorna sakta sedan när de ska flytta ur akvariet så de inte får en chock.

Nanne sa...

Så mye du har sådd allerede..... Her er det kun pellargoniaene som har fått våron forløpig, men blir veldig inspirert av deg da vet du.......

Vivishagerom sa...

Det er så flott nå på våren når spirene kommer og vi kan kjenne hagefølelsen igjen. Så smart å bruke akvarium som drivhus, det må jo være helt topp for småspirene.
Ønsker deg en flott vår!

Lisa sa...

Supersmart med akvarium! Tror jag ska tjuva makens som ändå inte innehåller några fiskar. Fast då blir det väl ett väldans liv...
Lycka till med sådderna och lördagskram!

josimo sa...

Smart!!
Tror jeg stjeler den :-)