fredag 8. oktober 2010

Ikke alt som overvintret vil blomstre..

Phlomis tuberosa Phlomis tuberosa

Phlomis tuberosa, Den kom jo i hvert fall opp i våres, ikke verst bare det, men de blomstrene som skulle ha kommit i juni – juli har jeg ikke sett stort til.. så får jeg vel vente til neste år då..

Stachys byzantiaPulmonaria angustifolia 'Azurea'

Pussig nokk så blomstret ikke lammeøre Stachys byzantia  heller, den trodde jeg var enkel å få til. At derimot Pulmonaria angustifolia ’Azurea’ ikke blomstret er kanskje ikke så rart for den skal blomstre i maj/ juni så jeg plantet den for seint. Men Pulmanaria saccharata planterte jeg forrige sommer så den burde da ha kommit med noen blomster synes jeg, men nei..

Pulmanaria saccharata Pulmanaria saccharata

Liriope muscari, druvliljen, den hadde i hvert fall en blomsterstengel forrige sommer, men rakk aldri blomstre, iår har den ikke en gang hatt det..

Liriope muscari  Liriope muscari

Chelone obliqua, skildpaddeurt, jeg flyttet på begge mine da de antagelig sto for tørrt i staudetrappa. Iår står de på to steder, i Lunden og ved Trattorian. På begge steder blomstret den hvite, men den rosa har enda ikke rukket passere knoppstadiet, nå er det vel litt vel seint..

Chelone obliqua Chelone obliqua 'Alba' 

Så er det min Aster lateriflorus ‘Lady in Black’. Forrige sommer eller egentlig høst, blomstret den ikke før langt ut i oktober, så langt i år har jeg ikke funnet en knopp en gang, men til tross oktober er det kanskje for tidlig å gi opp? Skal blomstre i september – oktober..

   Aster lateriflorus ‘Lady in Black’

1 kommentar:

Ruben sa...

Jag hade phlomis under många år, men det blev endast blad, men aldrig några blommor. Hoppas du har bättre tur!
/Ruben