lørdag, oktober 16, 2010

Jordskokker

jordskokker
Idag har jag tagit upp mina jordärtskockor. Det blev ju faktiskt en del, även om jag hade hoppats på långt flera. Och, kanske det är flera ? Hoppas i varje fall jag fick med mig alla som var i jorden för jag har hört det kan bli rena ogräset annars. Så varför gör jag mig nu såna svårigheter, är dom så villiga? Jag anar inte hur jag ska lagra utsäde till nästa. Hur gör man?

8 kommentarer:

Ah09 sa...

Jeg har også noen, fikk de ifjor, har også hørt at man kan lagre dem, men vet heller ikke hvordan, så jeg sniker litt her, å ser om du får hjelp, så kan jeg ta opp mine også.

Jeg har også hørt at de kan være et ugress, men de har ikke blitt det hos meg enda, jeg har de oppi en pallekarm så de kommer seg ikke noen vei.

Ifjor lot jeg bare noen stå igjen, å så begynte de å spire når det ble vår igjen :)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej mia! Kul att du tittade in hos mig. Ska prova ditt tips på gödselvatten. Tack! :) Va härligt med jordärtskockor!
Hälsar Anna-Karin

Hilde sa...

Det ser ut som en fin jordskokk-innhøsting :)
Jeg har aldri dyrket jorskokk, men tror det må prøves en gang. De har fine blomster også har jeg lest.

Ønsker deg en fortsatt fin helg :)

ormbunke sa...

En liten kompletering då jag blev nyfiken på dina hoyor. Har endast en men den har efter 6 år från stickling börjat blomma.Visste inte namnet men försökte leta på nätet. Fick det till Hoya obovata men när jag tittat på dina bilder tror jag att det är en Hoya Kerrii.
Titta gärna in på min blogg igen och titta om det stämmer.Hälsn. Anita

ormbunke sa...

Upptäckte att min förra kommentar om fredagsblomman inte kom in.Snygg vild blomma som lyser upp. Tack än en gång för titten. Anita

Ruben sa...

Det där med ogräs, är ju som vanligt, väldigt överdrivet. Bästa sättet att bevara den till nästa år är väl att lämna kvar några skockor i jorden.
Ha det gott!
/Ruben

Maria Berg sa...

Håller inte med Ruben det är ogräs, jag visste inte om att dom fanns i jorden när ajg flyttade in i mitt hus och grävde runt jorden och på ett ställe växte det jordärtskockor och nu har jag dem på minst 4 ställe i trädgården, det räcker med en väldigt liten bit för att dom skall överleva.
Kram MB

Linda sa...

Jeg liker godt mine jordskokker og lar dem stå:) Men jeg har plantet dem i en klove i fjellet, så de kommer ikke så langt. Planter man dem i beddet kan man bare kjøre langs beddet om sommeren, så klipper man bare rundt kanten der man vil med klipperen. Jeg lar de bare stå i jorden, og tar opp de jeg bruker. De som blir i jorden kommer igjen til neste år, pluss noen til:) Men jeg har ingen fasit. Jeg bruker prøve å feile metoden og ser hvordan det går:) Lykke til:) Klem