søndag, oktober 03, 2010

Gråpære eller Herrepære med problemer…

Som vanlig er jeg dårlig på merking av mine planter, særlig dem som har over ti år på seg. Dette er det første av mine pæretre. Husker jeg jaktet på et gråpæretre men synes jeg husker på at jeg ikke fant et og kjøpte et Herrepære i stedet. Uansett så skal pæretre være lett mottaglig for skurv og fruktspreking. Da er det vel det som dette pæretre er utsatt for.

Ujevn temperatur og ujevn vanntilgang skal også kunne føre til problemer. Temperatursvingninger kan vi da verklig konstatere at vi hatt de siste to år og ujevn vanning også. Ikke blir det særlig bedre av at jeg har  lagd sementgangen ved røttene og at ene siden er min opphøyde murte terrasse.. Det sikkrer jo ikke akkurat en jevnere vanntilgang, men å andre siden burde det være temmelig jevn fuktighet her under, eller..

Na ja, slik kan det gå når en ikke planlegger hagen men den blir til etter hvert. Når jeg planterte mitt pæretre her i –97 var det kun en stor plen her bak. Det var den gang det..

( Slik så det ut ifjor også.. se innlegg..)

9 kommentarer:

Christin og Basco sa...

Så trist at pæretreet ikke trives så godt, sykdom på trær er kanskje ikke så lett å bli kvitt?
Håper du finner ut av det.
Klem fra meg :)

Nanne sa...

Pæretre er vanskelig, jeg har også tilsvarende problem med mitt, men et annet problem er: hvordan få spist opp alle pærene som tross alt klarer seg? Jeg er lat og orker ikke å skrelle for å hermetisere. Har du noen fine ideer?
Klem

Furulunden sa...

Mia - du kommenterte på min blogg -rette kanter og ikke noe løv på gresset. Det første er så sin sak, retter opp innimellom, men det siste har sin årsak i at jeg ennå ikke har så mange løvfellende trær i hagen;) Så det så....

Åsa! sa...

Päronträd är inte min starka sida, men problemen har jag ändå sett hos svärmor som har ett stort gråpäronträd. Som tur är brukar det bli så många päron så det räcker och blir över iallfall...

krepsemor sa...

Pæretre har jeg ikke, kun epletre og plommetre! Så leit at du har fått sykdom på det. Det kan da vel ikke være uår hvert år, så kanskje neste år! Det murte opphøyde bedet ditt ser så flott ut! Har du støpt selv?
Ønsker deg en fin høstferie!

Hilde sa...

Så trist at du har fått sykdom på pæretreet ditt. Kanskje noen er innom som har tips eller råd å komme med.
Jeg har ikke pæretre i hagen, men vi har hatt planer om å plante et etterhvert. I år ble det nytt epletre.

Ønsker deg en fin ny uke :)

Stephanie sa...

Sorry about the fruit but your lilies are beautiful. I hope you will find a way to solve the situation.

It's always nice to drop by your blog to read of your updates. Thanks and have a great week!

TYRA sa...

Synd med pæretreet ditt - håper du finner en løsning. De dagliljene dine var kjempefine. Terrassebedene ser spennende ut!
Takk for kommentar. Ja - klatrerosen "Emilie Renaissance" er utrolig vakker. Du klarer sikkert å få plass til henne!
Ha en fortsatt god dag.

Gudrun sa...

Hej Mia!
Först måste jag börja med att säga att jag är jätteledsen för jag råkade trycka på skräppost när jag skulle publicera din kommentar plus två till. Varför skall det finnas alternativ till publicera så nära??? :(
Hur dum kan man vara.
Tack i varje fall för din kommentar.
Vad fint du har det i din trädgård, läckra bäddar du gjutit.
Ang. päron så var mina träd väldigt angripna och dåliga i år. I början av sommaren pratade jag med en person som sa att under de senaste åren så har päron träden angripits av något som kommer från kinesisk en. Jag har sådana enar hos mig men dem vill jag inte ta bort.
Ha det gott.
Kram.