lørdag, mars 26, 2011

Hvit Julerose–Helleborus niger

Jeg satt mine juleroser fra julen ut i boden iår, sammen med Amaryllis og annet. De er jo fortsatt grønne og friske men nokk så kjedelige når julen og blomstringen er over. Det samme gjorde jeg forrige vinter og. Når våren kom gravde jeg dem ned i hagen, litt usikker på resultatet. Tenkte kanskje, kanskje at det overlever. Skadet jo ikke å prøve.. De er jo i ærlighetens navn nokk så dyre i innkjøp så det var litt trist å bare hive dem slik jeg gjør med julestjernene..
Og se, nå som jeg går og tripper og venter på et aldri så litet livstegn fra snøklokkene oppdaget jeg dette. Noen grønne blad ved siden av og midt iblant dem, godt gjemt blant snø og vissne løv ser jeg pløtsligt en blomsterknopp! Lurer på om det faktisk kan bety at det fungerte.. Håper den overlever kulden som er lovet til helgen.
I decided to keep my Helleborus, from Christmas, this year as well out in the shelter. I did the same last year with the two I got for Christmas and planted them outside in garden in Spring. Not all that convinced they would survive the winter but still worth a try. Now, being so anxious to find some sign of my snowdrops I looked at the side and saw something green down by the ground. A happy surprise! Well hidden underneath snow and fallen old leafs there is actually some sign of life. Now I hope it survives the coldness promised for this weekend.

7 kommentarer:

line sa...

Jeg plantet også ut en julerose sist sommer, og også her er det nå blomsterknopper ;) Den skal vist bli finere og finerer for hvert år :)

Marit sa...

Så flott at den har kommet med knopper allerede. De er så vakre, at de må jeg bare ha flere av.

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

Jeg får glede meg over dine enda litt til, for mine står fremdeles under snøen på haven mest skyggefulle plass.
Ga bort en svær med nydelige lyse rødlilla blomsetr forrige uke.
Heldigvis ble fruen i huset,kjempeglad. Det var mannen som hadde bursdag!
Ha go' hælj;:OD)

Linda sa...

Å så moro:) Jeg gjorde det samme med mine i fjor, og jeg håååper enda... Bladene er der, men kan ikke finne noen knupper enda...

Bille sa...

Så spennende! Det ser jo ut til å gå riktig bra med den planten. Jeg har ingen erfaring med Helleborus, plantet en i feriehagen i fjor men har ikke vært der siden februar og da var det ikke noe tegn til liv, men jeg skylder på en halvmeter tele. Og hvis det ikke ble noe skal jeg plante nye, de er veldig flotte og særlig med noen år på baken. God helg!

Tullik sa...

Har gjort det samme. Min blomstrer bedre år for år. Snøen har vore på og av ,same med frosten men det går heilt fint !! Så du har å gleda deg til.

krepsemor sa...

Jeg har mine juleroser i et bed i hagen, og bladene er jo grønne da! Jeg fikk de som små spirer av Inger Karin på HagEgal for et par år siden, så jeg tror ikke jeg vil få se noen blomsterknupper før til neste år! På Spar hadde de i forrige uke store kraftige Helleborus Niger til kr. 99,-! Jeg angrer faktisk på at jeg ikke kjøpte en....
Ha en fin lørdag!