søndag 13. mai 2018

Hvor skal man begynne?

Man snur seg rundt og ser at hver eneste liten centimeter trenger sårt stell og tilsyn. Det er vår! og da må det klippes, lukes, bindes opp.. Vinteren har gått hårt ut over våre roser. Her trenger jeg fornye vil jeg ha fullt. Men jeg er ikke helt sikker på om det blir noen nye, i hvert fall ikke enda. Det er fortsatt tidlig og det kan skje at noen overrasker ..

Her til venstre  for eksempel, burde det være en klatrerose.. Men hvem? Og er det plass?? Alle rede er det liljer på vei opp. Jeg satte ned Uvularia grandiflora var. pallida  jeg kjøpt og bakkant av den, Arisaema griffithii. Den er så liten at den nesten ikke vises i bedet. Bak plank kanten satte jeg ned fire potter med gladiol løker fra forrige år som jeg hatt i boden i vinter. Gledelig kan jeg konstatere at det i hvert fall er liv i noen av dem. (Har en større bøtte med løk og.)

Lurer på om jeg glemte notere meg denne bestilling som kom i midten av april..

Så fikk jeg en humleblomst (geum) av naboen. Den kom over gjerdet akkurat i det jeg dratt vekk en død lavendelplante i rosenhagen så da visste jeg at det var plass til den. Orange nydelige blomster synes jeg.

I forkant blomstrer den små plantene fra avleggere av den andre naboen. Er det en myrtel av noe slag?

I den her delen av rosenhagen er det ellers ganske fullt nå med løkplanter. Ruteliljene blomstrer for fullt. Og her virker det som om de fleste roser klart seg.

Hvis det er like fullt over alt ellers og lurer jeg på hvor jeg skal få satt alle de andre pottene med planter jeg kjøpt.. Det blir vel en ordning Winking smile

3 kommentarer:

Merja sa...

Ja, var ska man börja:))
Kul att se att all snö försvunnit hos er! Sist jag tittade in här hade ni fullt!! Redan full fart i dina rabatter.
Trevlig söndag!

Hageidyll i Sonvika sa...

Denne varmen gjør at alt skjer fort, og nesten litt trist at du gikk glipp av krokusblomstringen...
Når det gjelder bestillingen din, tror jeg nok du får plass til alt:-) Vanskelig å vite hvilken ende man skal begynne med i disse dager.
Ha en fin søndag/Eirin

Nora sa...

Vips så var snøen borte hos deg også - så deilig! Og det er jo helt utrolig hvor fort vårblomstene er på plass bare snøen forsvinner.
Ønsker deg en fin søndag i hagen!
Klem Nora