søndag 6. mai 2018

Siste tre ut?

Så, det ble et eple tre til i kjøkkenhagen. Nå er siste plassen også tatt. Det fikk bli ‘Röd Sävstaholm’. Samme sort som i Pergolaen på forsida altså. Man kan jo lure på om vi har litt dårlig fantasi. men det er gode epler så det er  jo bare fint med enda flere. Nå gjenstår bare kunsten å få treet festet til vaiere og få det til å vokse slik jeg vil. En vanskelig kunst som jeg enda ikke helt behersker, jeg vet. Men noe skal det vel kunne bli etter hvert.

Röd Sävstaholm er middelstidig og rikt bærende, årvisst. Det burde jo være en bra utgangspunkt. H6 er ikke ille det heller. Og det at jeg alle rede har den i hagen. At den gir frukt til tross min amatørmessige beskjæring gjør den ikke til et mindre bra valg.

Så da er altså hekken erstattet med ikke mindre enn fire epletre og et pære tre. Nå må jeg bare gi meg til tåls og se ti år fremover. Har nok mindre tålmodighet med skvallerkålen som jeg oppdaget er på sterk fremvekst under gjerdet igjen..

3 kommentarer:

Marit sa...

Jeg er så imponert over alt du dyrker av mat. Jeg har faktisk ikke et eneste epletre. Men bringebær, druer og rips har jeg :)
Nyt sommerdagene!

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Så fint det blir! Epletrær er langsiktig prosjekt, men er man heldig kommer det mye frukt etter kort tid.

Hageidyll i Sonvika sa...

Hei Mia.
Lut å satse på en sort du kjenner, får til og liker:-) Det blir spennende å se hvordan det vokser til etterhvert.Ellers er jeg imponert av alt du har sådd i kassene/benkene dine.
Vet ikke hvilket hagelag du er med i ,men Modum og Buskerud Hagelag kommer hit en tur i juni. Det hadde vært hyggelig å treffe deg, dersom du er med der og skal på turen.
Nyt maidagene/Eirin