torsdag 17. mai 2018

Kjøkkenhagen w 20

I dag ble det vannet, igjen, i kjøkkenhagens kasser. Jeg vet at det ikke er helt lurt å gjøre det midt på dagen men 17 mai er ikke helt som andre dager. Mye varme, sol og vind tørker opp jorden. Ikke helt under plasten som i åpne bed men like vel. Siste uken har hatt noen fine førsommerdager.

Det spirer. Rødbeter, reddik, spinat og salat kommer fint.

De først satte ertene er også oppe, og bondbønnene (bønnevikker). Men det andre bønnene ser jeg enda ikke til.

En squash, salatplanter og borterst S. kålplanter..

Løk kassene men svart rot og havre rot, noen felter med asiatiske bladgrønnsaker jeg sådd  i hjørnene. Begge typer røtter har spirt men ser som vanlig ut som gress så her langt..

Den andre squashplanten men noen løk fra i fjor. Usikker på om det er purre eller hvitløk.. Til høyre og under den ene artisjokk planten (kronärtskocka).

I den smale kantkassen foran kassen med potet er noen flere av S. kålplanter. Hvem som er hva har jeg mistet oversikt på, det vil vise seg.

Første snutt av potet viste seg i dag. I går så jeg noen ‘misstenkelige’ sprekker i jordflaten, idag ser jeg så vidt noe grønt. Mer grønt er det utenfor kassene.. Må nok snart se å få laget nye kasser..

Tomatene er der fortsatt..

Den andre artisjokk planten som fortsatt står i potta. Må kanskje snart plantes i jorden? Tenkte drøye det litt for det virker enda som denne klarer seg best.

Salat, sukkermajs og noe jeg sådd som ikke kommet opp enda (miserabel oversikt i år på såingen merker jeg..)

Plastdekkene får være på noen dager til for å sikre at ingen krafser rundt i jorden men temperaturmessig så her langt vil det ikke være behov for dem. Nå har jeg heller problem men å få til å lufte, det blir fort meget varmt under disse.

Må huske å så flere reddiker.

Største bekymring, den lange asparges kassen har fortsatt  ikke vist tegn til liv.

Første rabarbra spist i dag.

1 kommentar:

Meta sa...Vilken fart du har i dina kasser. man kan ju inte tro att det har varit snö där för några veckor sedan. Bra jobbat!!!!! Kram dotter min.