lørdag 12. mai 2018

Helg igjen!

Nå som først varmen kommet så gikk det fort. Plutselig blomstrer morell tre og bjørken har små grønne musører. I fuglekassa har det kommet leieboere. Det ser ut til å være et kjøttmeispar (talgoxe) og ikke blåmeis. Men er enda ikke helt sikker og overbevist, mannnen kan ta feil. Har sett kjøttmeisen jeg og men ikke at den tatt kassa i som tilholdssted enda. Uansett hyggelig med besøk i hagen.

Torsdag var rød dag og endelig fikk vi gjort rent og satt i gang dam og pumper, alle tre fungerte! Fiskene har flyttet ut i dag, sikker litt kaldt fortsatt men kan jeg gå rundt i shorts så burde det gå bra. Det ble også tilslutt noen vannplanter. Naboens jeger trengte ikke mange minutter for å oppdage at det åter var middagsservering. Men så langt har hun kun fått kikke, ikke spist. Noen planter burde gi de stakker fiskene en litt mer fair sjanse.

I kjøkkenhagen fyller det seg opp. Jeg har satt bønner, erter og enda mer rødbeter. Bondbønner fant jeg flere av i dag så det har jeg satt etter hele gjerdet i kjøkkenhagen. Flere erteblomster er der og som må bindes opp. Tomater, to ulike, squash og artisjokk er satt ut. Sådd salat fra såbrett satte jeg rett ut, samme med noen maisplanter. Jeg fikk noen planter av blomkål, brokkoli og savoykål av naboen og da ble det ikke mye tommer felter igjen. Har noen erteblomst frø jeg skal få ned bare.. har jo alle rede selvfølgelig glemt hvor hva ble satt..

Det er ikke til å tro, at det så seint som for en uke siden fortsatt var litt snø igjen her på forsiden. Nå virker det helt fjernt. Det vokser så det knaker. Jeg var borte tre dager i begynnelsen av uken, når jeg dro var det begynt komme masse krokus her, når jeg kom hjem var det overblomstret.

Nå er tid å luke i bed, fortsatt litt forsiktig da ikke alt kommet opp enda. Så fjerne løvetann, tyskkål, brunsnegler (fant to i dag når jeg luket) og disse små røde marodørene, liljebagger, som er så glade i en del vårløk.

Hvor man enn ser er det fortsatt masse jobb å gjøre. Ikke alle frosker er ute enda heller men de fleste av overvintret potter er ute, boden er slukket. Men med kjøkkenhagen i gang er det resterende bare kos. Får ta et bed om gangen så kommer man rundt til slutt.

Ljuvliga tider framöver nu Smile

Ingen kommentarer: