mandag 28. mai 2018

Frøsådd alpeclematis

Jeg har noen alpeclematis som frøsår seg selv mellom hellene på baksiden av hagen. Ikke helt sikker på hvem mor de har men den eneste blå jeg har bakpå er ‘Tage Lundell’ men den ser ikke helt slik ut. Disse minner mer om den ‘vanlige’ alpeclematis jeg har på forsida ved trappen. Men jeg regner med at det er slik det er, at det sikkert er ursprunget før kryssning, som blir av frøplantene. Uansett har jeg tatt opp noen av disse og pottet de siste årene. Har plantet dem litt her og der i hagen. (kommer vel kanskje angre meg til slutt om det viser seg bli et skikkelig ‘ugress’).

Denne har jeg plantet i Pergolaen ved Sävstaholm eple tre. Den andre står i espalieret mellom Trattorian og baksiden. Er ikke helt sikker på om de er helt like faktisk. Burde sikkert legge to blomster ved siden av hverandre neste gang jeg er ute og foter.

4 kommentarer:

fruens flora sa...Hei Mia.
Flott alpeclematis. Er så fasinert av de formklippede buskene dine som du viste i forrige innlegg. Frodig og flott i hagen din. God uke til deg.
Hanne-Lise.

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Roligt att de sår sig... igår när jag gick runt och såg en del fröplantor undrar jag om det är den vita som sått sig här. Min tanke var när jag såg första bilden att den är olik. den har inte den där kjolen i botten och ståndarna såg ut att vara blåa en bit från botten och upp. Du har kanske fått en ovanligt vacker korsning.

Ha det gott! Carina

Hageidyll i Sonvika sa...

Tror alpeclematis er villig med frøsådd. De siste dagene jeg har luket finner jeg nye småplanter, i mange bed. Lot dem stå, og potter dem en dag jeg har god tid.
Har satt noen ved "rådyrgjerdet" og de ser ut til å være ganske så like morplanten.
Ha en fin dag/Eirin

Maribel sa...

Så fin den är, har en vit som hade lagt rotskott, tog lång tid innan den nya började klättra upp i krikonträdet, men i år är den på gång.
Ha det fint /Marika