søndag 26. april 2015

Ikke helt sikker like vel..

Jeg kjøpte en rosenbusk i lørdags men den står der i potten fortsatt. Rosa majalis ‘Tornedalsrose’. Jeg er ikke lenger like sikker på om det var riktig valg. På bilden ser blomstrene fylte ut, og ikke så bittesmå. Men når jeg kom hjem og Googlet så virker de som små prikker på bildene. Dessuten så virker det ikke som Tornedalsrose blir de 1,5 m jeg leste. Noen erfarenheter??

Egentlig trodde jeg kanskje jeg skulle sette noen fyllt, storblomstrete, velduftende rosenbusk her.. Men når jeg så denne,.. H8 passer bra. Og den er kanskje ikke så alt for spinkel så den klarer litt snø? Blomstrer på fjorårets vekst. Alt passer meg fint egentlig, og en meter er nok kanskje tilstrekkelig?

Nå er jo krokusen avblomstret og hvis jeg graver ut et hull akkurat i størrelse av potta så burde den gå å få ner, uten å ødelegge alle løker jeg satt her.. Man glemmer så raskt. I August når jeg laget det lille beddet så var planen enkel, stiklingen fra den rosa busken skulle få vokse her, bare det at den ikke tok seg til tross små spinkle røtter.

Men nå… kan jeg stole på at det er alle liljer om jeg satt der som stikker opp? Hm… får sove en natt til på det tror jeg.. Egentlig så passer kanskje Tornedalsrosen riktig fint her. En alt for i øyenfallende, pragende rosenbusk vil nok ikke passe inn.. og hva skulle det i slik tilfelle være?

2 kommentarer:

Linda sa...

Valgets kvaler:) Du kan jo alltids flytte den igjen om den ikke skulle passe?:) så får du spa med skje.... ille forsiktig....

Nora sa...

Ikke lett dette skjønner jeg - kjenner meg igjen her:-) Du får det nok til til slutt! Klem!