søndag 19. april 2015

Noen herlige vårdager til..

Den første av tre sorter hundtannlilje blomstrer nå. I år ble det hele tre blomster. Hver vår sier jeg at jeg må huske kjøpe og sette fler løk av disse til høsten. Får håpe jeg gjør det nå i år da for de er virkelig vakre synes jeg. Kunne godt tenkt meg mange fler.. Erythronium Dens Canis.

Ellers har frosk, mauer og annet stash fra boden flyttet ut de siste dager. I onsdags kom første lasset med jord hjem, gartnerjord fra Lindum. Så nå er kjøkkenhagens kasser fyllet opp og også bak den nye planken på framsiden, den jeg begynte med i høstes. Det siste lille som ble kvar har jeg klattet ut litt her og der, og fyllet opp i krukker. I går fikk jeg satt mine Eucomis og andre løker, som jeg overvintret, i potter som står i garasjevinduet nå og venter på bedre tider.

Skyffle jord i bøtter og bære rundt tar sin tid, god trim er det. I mellomtid har hagen kommet mye lenger og rett hva det var blomstret den første blåveisen. De første tulipanene slo ut i løpet av dagen idag.. Disse er fra imorges, batteriet tok slutt..

En liten aspargus spire på vei opp ved epletre. Her er det liv, tjo ho!

I går fikk jeg sått litt mer ute. Det er for tidlig men jeg klarer ikke la være. Bondbønner ‘Red epicure’ og sukkermais (!!!!) satte jeg ner i samme kasse. Mais nå! vansinnigt! men tvi,tvi, det gikk forrige våren så jeg gjør et nytt forsøk. Bondbønnene burde i hvert fall klare seg.

image

I kasse 5 sådde jeg fjorårsfrø av rødbeter rundt kantene og en stripe med blandet plukksallat i midten. Går det ikke så er det ikke hele verden, jeg har jo kjøpt nye frø i år.

I kasse 6 ble det mer spinat og redikker.

image

I kasse 2 satte jeg 25 bondbønner + 12 mais

I kasse 3 16 bondbønner + 9 mais.

Jeg lurer på om jeg ikke skal dobbelsikre meg med en pose bondbønner til neste tur til Skoger (de hadde ikke noen settepoteter denne helgen heller, sukk…. håper det kommer til neste helg.)

image

I kasse 17 satte jeg ner de siste 12 maisfrøene (etter langsiden mot garasjet). Nesten så jeg håper det ikke går bra, det kommer bli en jungel her i midten ellers, men tvi,tvi, jungel har jeg hatt tidligere og.

Bilde av aparagus i kasse 17. Disse er nå inne på fjerde året siden sådd. Nå burde jeg snart kunne smake på dem. Her kommer det åtte synlige stengler så langt. Men de er ikke så tykke som jeg vil ha dem, kanskje de feter til seg litt før de er ca 10-15 cm? Disse står i hvert fall under plastlokk..

DSC_0030

Så har jeg husket på å dele noen av mine Helenium autumnale som jeg har i staudetrappa. Tok fra to ulike planter, delte rotklumpen jeg tok opp i tre slik at jeg nå forhåpentligvis har seks jeg kan sette på forsiden om noen måned. Så har jeg sått solsikker og Nigella, ute i såbokser. Noen sorte stokkros frø kom også ner i jorden, og noen frø fra en Veronica som jeg hadde spart, men de er jo stauder og burde sikkert vært ute gjennom vinteren..

Na ja, det er fortsatt tidlig på våren, hagen har jo ikke kommet så langt. Nå finnes det kun en liten klatt med snø igjen. Vårløkene finner langsomt veien opp ut jorden. Men det føles som vanlig at det går så fort, enda er det ikke lenge siden jeg begynte hakke meg gjennom en halvmeter snø og is..

3 kommentarer:

Nora sa...

Jeg har også båret jord idag. Slitsomt som bare den, men moro lell:-)
Klem Nora

Lin sa...

Åhhh så flink du er med hundetenner! Jeg får dem aldri til. Prøvd mange ganger.
Er det ikke flott med endelig vår?!

Meta sa...


Din trädgård har kommit mycket längre än pappas. Här har vi bara blad än så länge. Lyckost dig!!!! Kram