torsdag 30. april 2015

Avledningsmanøver

Jeg ble så rastløs i ettermiddag, at det eneste som var alternativ ble en tur til gartneriet, igjen. Pussig, det eneste som hjelper? I hvert fall blir jeg på godt humør av det. Noen stauder ble det i stedet for jordsekkene som var planen. Dem får jeg ta i morgen eller noe slik.. I den nye kassen i hjørnet hadde jeg tenkt finne en eller annen busk som tåler både tung snø og skygge. Men når jeg sto ved bordene med stauder så fant jeg hva det måtte bli!

Sikkert ikke helt enkelt å se men bak stemorsviolene og to tørre vipeeggpotteplanter så satte jeg den. Koreabronseblad, Rodgersia podophylla. En diger bladstaude med fine farger på bladverket håper jeg. Halvskygge-skygge if uktig jord må jo i hvert fall passe bra. Her kan den få det gangske romslig, 3 planter/m2 låter jo som den ikke skal bli alt for voldsom. Blomstrer Juni-juli, H7.

I den andre kassen ble det en ny løynantshjerte, en hvit. Her satte jeg  også to av pottene med vår Iris, det må jeg  huske..

Ellers så har jeg tilbragt noen timer her. Kassen ble fyllet opp med jord jeg fant i tomme potter. Noen stauder fra beddet ble flyttet opp bak planken og der de stått la jeg ner steiner i stedet, store nok til å kunne trå på. Hva jeg flyttet er jeg ikke helt sikker på, det återstår å se..

Langs planket satte jeg fler stemor og noen bladrosetter av tjæreblomst. Så lengst til høyre en ny blå hagepute, Aubrieta ‘Blaumeise’. Forran planken ble det en liten åpning mellom steinene og planken. Der satte jeg to Aubrieta ‘Gloria’ ( litt mer rødere blomster) på hver side av en Sedum spathulifolium ‘Cape Blanco’.

Langs den nye steinkanten satte jeg små lavendelplanter. Kjøpte med 2x6 planter til tross at jeg stukket ner mange små stiklinger. Disse er Hibcote og klarer seg sikkert.. Øverst intil Lavendelen satte jeg en ny Kokardblomst, de dør jo hele tiden for meg.. Gaillardia aristata ‘ Kobolt’, hundraørtende forsøk men tvi,tvi..

Så var det den lille røde Saxifraga x arendesii. Vel vitende at jeg kunne ha delt og flyttet noen av de jeg har… Det gjelder vel også for Prakthumleblom, Geum coccineum ‘Borisii’ men det var så fristende å ha noe som så bra ut direkte..

Så var det ikke stort mer, jo denne Dicentra hybrid ‘Burning hearts’ (igjen)…

Og inntil veggen står nå to Cordyline australis og venter på bedre tider.

Na ja, det blir vel noen fler timer i løpet av helgen..

4 kommentarer:

Bille sa...

Oi, så mye flott du har plantet! Alt dette p.g.a. at du var litt rastløs? :-O Hvorhvor er jeg ikke overrasket? Hehe.

Nora sa...

Jeg liker ikke å gå i butikker og er langtfra noen "shopaholic"....bortsett fra når det gjelder gartnerier - der kan jeg gå i evigheter og bare kose meg:-)
Fine planter du har kjøpt!
Klem Nora

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Godt i gang med våronna i haven ser jeg, det blir flott...
og vet du hva, sikkert ikke, men se http://viltogvakkert.blogspot.no/2015/05/liv-laga-likevel.html

Ha go´hælj ;:OD)

Vivishagerom sa...

Hei Mia
Det er merkelig dette med gartneri. Jeg er sikker på at det kan brukes som medisin, i allefall for oss hagegale.
Hvit løytnanshjerte har jeg også veldig lyst på, og jeg så nå at Hageland hadde på tilbud.

Kos deg i hagen din og nyt tiden! Klem Vivi