tirsdag 21. april 2015

Kanonvær

Fler dager med go’vær, ikke at jeg vært hjemme før nå men litt rekker jeg og nyte. Ryddet litt videre blant vissent og fortsatt klippet roser. I Rosenhagen har mine ‘egne’ vår iris kommet opp. Disse er de første jeg satt. Men enda er det ikke noen hvite å se, ikke de jeg satt ner etter fra potter forrige vår heller, pussig… men det er fortsatt tidlig da.

De tidlige røde tulipaner har jo blomstret et par dager nå. Men her ved stammen skjer det noe. De bakerste har sin normale størrelse, de foran stammen ser ut som miniatyrer. Nesten så jeg ikke så at de hadde knopp. Hva kommer det seg av? Var det for tørrt forrige seinsommer kanskje?

DSC_0022

Så puster jeg litt lettet ut. De tre små røsådde løkplantene som jeg drev og flyttet rundt på i fjor, litt hit og dit i kjøkkenhagen, fikk jo til slutt sin plass her i rosenhagen. Og, alle tre kommer opp. Håper nå jeg klarer la være å luke dem vekk, eller plante om dem atter en gang, så jeg får se hva det er..

Og så kom da til slutt blomsten på påskeliljene, da som har stått siden langt før snøen begynnte bli borte..

Asparagus må ha vokset 5 cm de siste to dager. Snart stanger den opp i plastikken. Den største her har jeg bestemt at jeg skal tordes ta inn på matfatet når det skjer.

Ellers har jeg rensket vekk en del tyskkålrøtter fra bak hekken på baksiden. Ikke alt som vokser raskt er like gøy om våren..

Før jeg ga meg for idag måtte jeg atter en tur etter kameraet. En marihøne! Bare måtte ta en bilde til tross at den var på vei vekk. Herlige tider dette!

Litt bilder lånt fra Yr.no må med. Tenk at de blå stablene var snø, og det ikke mer enn tre uker siden. At langtidvarslet ikke fortsetter med sommervarme får man vel ikke klage over da..

2 kommentarer:

Hageidyll i Sonvika sa...

Deilig med vår ! Fine bilder fra hagen din, det er flott når det begynner å spire og gro, og tulipanene var flotte.
Nyt dagene framover:-))

Nora sa...

Tenk, jeg synes det var nettopp som du hadde snø i hagen og nå har du både spirer og blomster. Det går utrolig fort når det først setter igang.
Kos deg videre med våren og hagen! Klem!