søndag 12. april 2015

Så er jeg i gang..

Så måtte jeg ta en tur til Skoger, måtte helt enkelt føle at nå, nå er det vår, endelig! Rutelilje, fritillaria og Iris r. fire av hver. Disse kan jeg jo sette ut i hagen etterpå. Innom Kiwi så ble det også med tre Lewisiia så nå har jeg og noen blomster ute. Idag så begynte jeg ta ut møbler, måtte det skulle jeg finne frem til potter og annet..

Siste uken og særlig nå i helgen har snøen minket betraktelig, godt hjelpt av meg og spaden. Nå ligger plastikkdekslene på i kjøkkenhagen. Når jeg vel hadde fått ut dem og møbler fant jeg frem til kyllinggjødsel (økologisk) også så nå er det gjødslet. (Tenker naboene er glade for det for jeg tømte like så godt resten av posen runt i hagen på baksiden…)

Tanken på Skoger turen var settepoteter men det hadde de ikke enda fått inn. Ikke hadde de noen sjarlottenløk heller.. Men rød og gul løk er i boks nå. Sallat, mais, gulerot, sconzer rot, rødbeter, reddiker og ikke minst, de hadde bondbønner!! ikke bare det at de hadde mine bønner men det var dessuten ‘Red Epicure’, kan det bli bedre?? Jippiee!! En kveld til uken begynner jeg nok så litt ute.. Har begynt tegne opp planen alle rede men trenger litt mer.. og ikke minst trenger jeg litt såjord. Men disse blomstrene kan jeg kanskje så under deksel direkte ute nå? Det er jo fortsatt lenge til erter og klatrebønner skal i jorden..

Og jo da, det finnes fortsatt noe hvitt ute, men ikke mer enn at kaffeplassen kommit ut og kaffe har det blitt. Har jo tilbragt to hele dager ute! Påfyll av D-vitaminer, det trenges.

Jeg har grovrenset vissent og løv, før jeg ga opp nå mot kvelden så hadde jeg til og med tatt skråningen ved garasjet, helt bort til komposten! For en innsats, og til å nyte av. Her på fremsiden har jeg mye å gjøre nå i vår men det er liv både her og der. Puh! Var litt urolig etter den seine oppsettingen med plank og omplantering..

Nå, nå er det vår!!

10 kommentarer:

Lykkelig i hagen sa...

Så deilig å få våren på plass! Jeg håper jeg med tiden får like frodig og innholdsrik hage som du har! Jeg synes hagejobbingen har blitt mye høyere nå som jeg blogger også. Mye takket være inspirasjon fra andre og kommentarer fra lesere på bloggen! Klem fra Anne-Kristin

Merja sa...

ja nu är det vår:) Härliga planer du har för köksträdgården! Här har möblerna stått ute hela vintern, men jag har börjat ta fram lite trädgårdspynt och hunnit fixa lite i rabatterna också.
Ha det gott!

Nora sa...

Så moro at det endelig begynner å bli vår hos deg også!
Lykke til med såingen din!
Klem Nora

Maribel sa...

Härligt när våren äntligen är här.
Ha det gott!

livihagen.blogspot.com sa...

For en jobb du har gjort. Det kommer jo til å bli litt av en grønnsakshage, og så hyggelig med nydelige blomster. Er det slik at Lewisia tåler å stå ute no så tidlig på våren? De er så fine.

Unknown sa...

Deilig med vår og nye blomster!

Unknown sa...

Deilig med vår og nye blomster!

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lars Bjerke - Kunstner sa...

Lykke til i jakten på settepoteter :-))
Deilig å ha tid til å sette seg ned å nyte våren !!
Kos deg i grønnsakshagen.
Eirin

Turid sa...

Åååå, det er herlige tider vi har nå. Det går riktignok litt sakte med snøsmeltingen, men drivhuset er i gang her:)