søndag 27. februar 2011

Söndag..

Tenkte først jeg skulle vise utetemperaturen, 0 grader, tjoho!!, men i motlys lar det seg visst ikke gjøre.. Men frosken utenfor vindu ser blid ut, jeg og, har vart ute og måket snø i tre timer, endelig la det seg gjøre å fjerne litt av den kompakte issulen som blitt i garasjeinnfarten.. Nå synes jeg det holder med snø, den begynner å bli faretruende tungt på taket..

Min eneste lille Indigo spire har fått flytte over til kjøkkenvindu, her over en radiator håper jeg det er varmt og godt for den og vindu vender mot sør..

Tenkte la Renates ‘liljepalme’ flytte dit også men når jeg tog bildet ( fint med macro når en er halvblind..) oppdaget jeg en knøtteliten spire til, potten får altså bli på badrumsgolvet enda en stund..

Synes egentlig det går litt langsomt med mine frø, får trøste meg med at det fortsatt ikke er kommet til mars og at det enda er noen måneder til plantene skal ut..

Honningbuske har funnet veien opp mot lyset, det er et par spirer så kanskje klarer jeg å berge noen..

Blåsvingeln som fikk overvintret i boden ble hentet inn og klippet ned, nå svarer den med et par nye friske grønne strå, akkurat nå kan en kansje ikke se den store, blågrønne gresstue som det faktisk skal bli men jeg er glad jeg sparte en i krukke for jeg har ikke helt tro på at de jeg plantet ute har overlevd vinteren.

Så er det lakrisroten, lurer på når jeg burde plante om den. Jeg har sådd den i en slik potte med seks kammer, avlånge, lik plugger, kanskje den klarer seg der til den blitt mye større? Har lest at den ikke like så godt å bli flyttet på..

7 kommentarer:

Nanne sa...

Ja det har vært fint i dag. Gått lang tur med hunden, og 2 av barna til middag. Så spennende det spirer hos deg. Dette ser litt for avansert ut for meg. Lykke til.....
Ha en flott uke.

Marit sa...

Ja, er det ikke deilig når gradestokken viser over null! Her var det hele 2,5 grader pluss i dag og det dryppet av taket. Herlig!
Så flott den blåsvingelen var som du hadde klippet ned. Den kommer nok veldig fint fremover :)

Christin sa...

Det er så koselig å se at det spirer og gror.
Tenk at vi går mot vår :)
Klem

Lisa sa...

Så härligt med små plantor! När man ser dem VET man att våren är på väg.
Din groda är också riktigt fin. Är nog roligare att titta på än termometern (när det är kallt alltså).
Kram

... sa...

Som det spirer hos deg, artig :)

Jeg har ikke sådd indigo-frø enda, de får komme i neste runde.

Ha en fin ny uke :)

Stephanie sa...

Oh I think Mr Froggie wants to come in to see your pretty seedlings he he... Have a great week!

Malgorzata Ingstad sa...

Hei Mia! Takk for din generøsitet - det er forresten det karaktertrekk jeg setter største pris på hos mennesker! En gang på sommeren skal jeg ta deg i hånden og føre over Ypsylon og vise deg tvillingkula! Så kan vi ta en kopp kaffe, kanskje? Ha en super spireuke, imorgen skriver vi MARS!