onsdag, februar 16, 2011

Må vel bare innrømme..

Jeg klarte ikke la være, fler stiklinger å passe på.. Tenkte nå som først jord og annet er inne og jeg like vel må løpe rundt og passe på alle potter, så kunne jeg vel like gjerne ha et par til..

Med meg fra Schweiz hadde jeg en pakke med et rotfremmende middel. Det er et eller annet pulver som man kan dyppe enden av stiklingene med, så kanskje de får røtter litt enklere. 16 år gammelt er vel ikke så mye, ser i hvert fall ingen datumstempel på pakken så jeg prøver og tvi, tvi, kanskje det går..

Hva?? Jo, jeg har tatt litt av nyveksten på både Oliventre og Chilien, så får jeg se da, om det blir noen nye planter av det hele.

At jeg også har alle Hoyaplanter rundt om og i tillegg hade planer om stiklinger fra dem har jeg forskjøvet vekk fra mine tanker…

13 kommentarer:

Susanne sa...

Enig - én fra eller til bare der er vindueskarme nok ;-) Rodfremmemiddel har jeg prøvet for mange år siden med god effekt, så god fornøjelse med dine stiklinger :-)

Mari Anne sa...

Teorien: Det er egentlig sånn at en stor og sunn plante er bedre en ti pinglete pjuske. Det var altså i teorien, i praksis drar jeg også på meg litt fler enn jeg kan gi gode forhold til. Jeg lar dem stå i for små potter for da har jeg plass til fler, men kvaliteten på planta blir deretter.

Hva rotningshormon angår, har handelsgartnerene sluttet å bruke det, fordi det ikke har noen effekt. Under ellers like forhold blir tilslaget det samme med og uten hormon.

Nanne sa...

Vi går en flott tid imøte nå.... Nye planter og nytt liv.
Men jeg er enig i at det vil ta litt mye plass i heimen før vi kan få det ut hagen.

krepsemor sa...

Har hørt at bakepulver er et bra tips, som rotfremmende middel, men har egentlig ikke personlig erfaring!
Stiklinger er gøy, og det blir nok flere her også =)

Merja sa...

Sticklingarnas tid är här:) Köpte några pelargon sticklingar idag. Och måste ta några på mina Hoyor också. Nu har jag startat en Hoya blogg som du. Fast mest för egen del för att jag ska hålla ordning på dom:)
Ha en bra kväll!

Thusnelda sa...

No kribler det etter å sette i gang, så flink du er !

Gleder meg til all isen er vekke og det begynner å spire. På hytta var det faktisk begynt å komme opp ein 3cm løkvekster.

Ha ei god natt.

Marit sa...

Du er godt i gang ser jeg! Det blir nok mer enn fullt hos deg også i vår. Får håpe du får røtter på stiklingene dine. Det kan noen ganger være lurt å sette en plastpose med små hull over stiklingene, for da beholder du mer luftfuktighet rundt de til de får satt røtter.

Vivi sa...

Det er ekstra gøy og spennende med stiklinger som man klarer å få til selv.
At det blir mange er jo ekstra gøy!

Kathrine sa...

He..Ja har du noen kan du jo like gjerne ha flere,)
Det er noen som sier, at har du ett barn kan du like gjerne ha mange, men det stemmer ikke helt syns jeg da,)
To der er ok for meg det.

Stikklinger er spennede, og du får dem sikkert til!

Ha en topp dag:)

Vilt og vakkert sa...

Heisann1

Flotte stillstandsrapporter både fra boden og her. Stress - stress, noen av plantene mine har ikke fått nok stell som mye annet i det siste, så det spørs om de reiser hodene igjen.

Ville bare ønsker deg en riktig solrik uke uten alt for mye kulde.
Nyt dagene ;:OD)

TYRA sa...

Ja, stiklinger er gøy og vi finner alltids plass til en eller to eller tre ekstra! Statusbildet ditt fra boden var jo virkelig oppløftende - den ser ut til å være en super overvintringsplass.
Ha en fortsatt fin kveld.

Hilde sa...

The more the merrier!! Man finner alltid plass til noen flere planter og stiklinger :)

Spennende med det rotnings-pulveret, noe slikt har jeg aldri prøvd. Du får gi oss en oppdatering på hvordan det fungerte.

Ha en fin dag i morgen :)

Christin sa...

Virkelig morro å følge med deg, man lærer hele tiden noe nytt :)
Kos deg med stiklingene dine!

God helg :)
Klem