torsdag, februar 03, 2011

Clematisfrø


Frø av klematis var altså ikke lett å finne. Alle disse dunete duskene som henger igjen og som jeg tidligere trodd var frø (og sådd uten suksess..) viste seg være en bommert..
Slik ser altså frøet ut hvis noen lurer. Det gikk åt en god del tid før jeg fant et..

Nå tror jeg nokk at det kun er det største som har livets sjanse (minner faktisk litt om noe annet det her.. ;) men tvi, tvi, det koster ikke noe å forsøke...

Så har jeg jo ikke fått takke for dette flotte hjerte som kom for tre uker siden (har med PC haveriet å gjøre!) Jeg hadde jo hellet med meg og vant dette i utlodingen hos Landet Krokus. Tackar så hemskt mycket :)

8 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Mia!
Grattis till din fina vinst och Grattis till att du fått igång din dator igen.
Lycka till med clematis fröna.

Önskar dig en fin dag.
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Skönt, som sagt, att datorn har kryat på sig! Och kul att lilla hjärtat har kommit fram. :) Spännande med clematisfrön - har jag aldrig provat...
Kramar!

Furulunden sa...

Så spennende! Får se om jeg finner noen frø på min alpeklematis til våren eller forsommeren. Den var ny i fjor og jeg kan se nye knopper nå.

Gunilla sa...

Hej Mia

Jätte grattis till den fina vinsten.
Clematis har jag sått mycket av men jag har lite dålig erfarenhet av fröerna, det har inte alltid blivit den sort jag köpt av. Jag köper på Tradera.
De sorter som går lättast att så av frö är de alpina sorterna de blir alltid.
Så nu köper jag färdiga.

Silvernjurvindan. Dichondra argentea "Silver Falls" är en hängväxt den får långa rankor upp till en meter. Ingen eller obetydlig blommning det är bladfärgen som är dekorativ.

Den är en ettåring men går att övervintra.

Ha det gott
Gunilla

Hilde sa...

Jeg sådde klematis for to år siden, tror det var tre av femten frø som spirte.Men jeg har liggende noen slike tørre dusker fra en klematis i nabolaget, har ikke sjekket dem for frø, men det må jeg huske å gjøre.

Kjempeflott hjerte du har vunnet. Heldige deg :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
Rart, men jeg fikk samme aha-opplevelse i høstferien. Først da fikk jeg kunnskap om klematisfrø. Tok med noen hjem fra Sollér botaniske have. Skal så dem etter påskeferien for først da kan jeg pleie dem uten å overlate spirene til andre!
Skal bli spennende!
Har ikke hatt hell med frøsådd fra egne høst. Plantene vokser ett år, for så å takke for seg... bananfluer får ta mye av skylda for en sakte død!
Ha go' hælj ;:OD)

Linda sa...

Gratulerer med gevinsten:) Lykke til med klematisfrøene. jeg tok noen frø i høst fra en plante, og har tenkt til å prøve. Leste litt om frøformering i boken om klematis skrevet av Flemming. Boken er på mammutsalget i år:) Vel verdt å skaffe seg:) Klem

Linda sa...

Disse dunete vakre frøstendene er nok ikke modne enda... så det er nok derfor de ikke har lykkes... Jeg lonker til innlegget ditt om det er ok:) Klem