tirsdag 29. juni 2010

Lunsjpause etter innkjøp, nå igjen…

Paeonia lactiflora 'Charlies White'

Jeg skulle jo bare ta en tur til nærmste gartneri for å kjøpe inn lit mer kugjødsel og gjødslet torv. Jeg oppdaget når jeg luket på fremsiden igår at jorden trenger forbedres, den var hard og kompakt på sine steder, kanskje er det for jeg hadde på all kompost tidlig forrige sommer, men skjønner ikke det heller, jeg mente det skulle være bra for plantene.. Før jeg dro hjem til Sverige hadde jeg bestemt meg for å kjøpe en hvit pion, jeg har jo bare røde og rosa ( tror jeg..). Det ble en

Paeonia lactiflora ‘Charlies White’, en silkepion.

Fant en alternativplass i nærheten av de andre, dillpionen planterte jeg jo der jeg hadde tenkt plantere denne.. Nå knoppes de andre pionene og så langt ser jeg ingen annen hvit.

Anemone tomentosa ‘ Robustissima’ Anemone hybrida ‘ Queen Charlotte’ Anemone hybrida ‘Pamina’

Når jeg luket fant jeg en liten Anemone øverst i staudetrappan, den har jo aldri helt velat blomstre, ser bare liten og pjusk ut. Fant ut i en gammel planteliste at det er en

Anemone japonica hybrid,Honorine Jobert Dafo,

den er hvit og skal visst bli 100 cm høy, ikke mikroskopiske 5 cm som hos meg.. Først på gartneriet kikket jeg litt på de Anemonene de hadde til slags. Bortsett fra den jeg alle rede hadde fant jeg tre til, og alle de tre skal stå i skyggen sto det der, nå har jeg i hvert fall tenkt å plantere dem ved Rhododendron på baksiden for de skal kunne stå i surjord. Tre nye ble med hjem så hvis alle de skal bli bortemot en meter blir det trangt..;

Anemone tomentosa ‘ Robustissima’

Anemone hybrida ‘ Queen Charlotte’

Anemone hybrida ‘Pamina’

Anemone japonica hybrid,Honorine Jobert Dafo

Having vacation, nice weather and plenty of time always brings extra challenges. After weeding yesterday I found the soil to be to poor in the front yard and went to by some ‘ cow’s fertilizer’. Should had known I would get some new plants along, as always, now I got plenty of gardening to look forward to..

Lamium maculatum ‘Pink Pewter’  Erodium variabile ‘Bishop’s Form’

Ja da, uforbederlig når det gjelder stauder, fant to jeg ikke har fra før, atter en rosenpflister, en rosablomstrende som jeg ikke hadde,så nå har jeg tre ulike og en liten søtnos som skal stå i full sol, blir ikke høyere enn 5 cm, en kantplante altså.

Lamium maculatum ‘Pink Pewter’

Erodium variabile ‘Bishop’s Form’ 

Trenger kanskje ikke si hva jeg skal gjøre i ettermiddag, jeg blir nødt til å rydde plass, flytte om stauder i blomst, usch, det liker jeg ikke men likevel skjer det hvert eneste år..

5 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Utrolig mye fint du har i hagen, Mia. Og din staudekunnskap skulle jeg gjerne hatt :)
Her blir det geranier av ulike slag, litt salvie, lavendel og liljer. Og ikke husker jeg sortsnavnet på noen av dem...
Takk for så koselige kommentarer hos meg. Det begynner å bli noen roser, men det tar tid å få det til å se etablert ut. Alt er fortsatt smått og lavt. Det er bare andre sommeren jeg bor her, men håper at det vil se litt mer bebodd ut i hagen om et par år.
Så må man bare ta en ting av gangen.

Ønsker deg en fin dag. Hilsen Margrethe

Edgar sa...

Nydelig peon du har fått tak i, og mye annet lekkert også!
Lot meg også friste av høsteanemonen 'Robostissima' og Erodiumen 'Bishop's Form' på en handlerunde. Men noen Lamium har jeg ikke ennå - tror det må rettes på :-)

Annika Christensen sa...

Älskar vita pioner undrar varför jag inte har några???
Ha en skön sommar
Annika

Stephanie sa...

What an amazing plant! The flowers are out even when the plant is still small.

IngunnBW sa...

Nyyydelig peon, akkurat den skulle jeg hatt i det hvite bedet jeg drømmer om å lage :) Kanskje neste år dersom jeg får unna det jeg har på planen for i år. Det er en fin unnskyldning for nye staudekjøp 'å bare skulle ha litt jord', jeg kjenner ogdt til det!