torsdag 3. juni 2010

Et sammendrag av blomster…

ramona 

Ramona, min evig elskede Ramona, først ut. Blomstrer igjen, nå på tredje året. Hvilken fantastisk jordbærplante! Det er faktisk jordbær ( jordbgubbe), ikke markjordbær ( smultron) eller månedsjordbær ( smultron som kommer hela sommaren). Nei, denne plante gir ordentlige store jordbær, men den blomstrer i rosa og slutter aldri gi nye bær, den fortsatte produsere helt til frosten tokk den.

Geranium mac. ‘Espresso’ Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’

Geranium mac. ‘Espresso’                         Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’

Lamium maculatum ´Beacon Silver´

Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ Lamium maculatum ´Beacon Silver´ 

DSC_0030

Saxifraga arendesii

  Polemonium caeruleum Polemonium caeruleum

Polemonium caeruleum

stilig tulpanknopp  förväntasfull alliumknopp

Phlox douglasii - rosaPhlox douglasii - blå

Phlox douglasii

aubretialöjtnantshjärta Clematis alpina 'Tage Lundell'

Clematis alpina 'Tage Lundell' – kjøpte denne i høstes og planterte bak mitt nye Transperent Blanche eple tre, og iår kommer det to blomster – den overlevde :)

 

12 kommentarer:

Thusnelda sa...

Her var det mykkje lærdom for meg, det er berre rosene eg har navn på, av den grunn at vi ikkje skulle ha hage, berre naturtomt og nokre roser. Så kom det ei plante her og ei der fra kjære venner. "Saxifraga arendesii" har eg, og blitt veldig frodig. Takk for navnet. Ha ei fin helg.

... sa...

Så fine bilder , Mia :) Euphorbia var spesiell, likte fargen på den, er det en vortemelk?
Fjellflokk i blomst hos deg allerede, vakkert :) Her har den enda bare knopper. Og så artig med klematisen som har klart seg gjennom vinteren!

Ha en flott og blomsterrik helg :)

IngunnBW sa...

Oj, finnes det virkelig store jordbærplanter som produserer hele sesongen? Da må jeg prøve den når neste pallekarm blir ledig :) Takk for tipset!
Vakre blomster forøvrig her, spesielt klematisen var skjønn :) Ha en strålende helg, Mia!

Stephanie sa...

The espresso geranium is my favourite! Love the cool look. Mia, it is so wonderful to see so many nice flowers blossoming in your garden. I am sure they really look beautiful in real. Enjoy your garden and the weekend. Have fun!

Asbjørg sa...

Så fine blomster på jordbærplanten.En drømmeplante er det da,som både har så nydelige blomster og gir store bær hele sommeren.
Ha en fin helg!

elle-melle sa...

For noen nydelige jordbærblomster! Jeg har aldri sett slike rosa blomster før på ordentlige jordbær. Tror jeg må notere meg det navnet. Flotte blomster og gode jordbær hele sesongen er ikke å forakte.
Mye annet fint som blomstrer hos deg nå Mia! Klematisen var herlig!

sweetbay sa...

The pink Saxifrage is so sweet! All of your flowers are beautiful.

Margot sa...

Så mycket fint som blommar hos dig!
Kul att få se bilden av Tage Lundell, nu är jag säker på att min felmärkta alpklematis är en Tage L, blommorna ser exakt ut som på din bild!!
Ha en trevlig helg!!

krepsemor sa...

Åhh, så mye fint du har som blomstrer! Jordbær er deilig, og blomstene er fine de også! Flott mørkbladet Geranium! Selv har jeg sådd en mørkbladet en, var det "purple haze" mon tro? Clematis har jeg blitt så glad i! Har sådd en som heter "Pamela Jackmann", som jeg er spent på om den spirer! Ha en nydelig helg, Mia! Kos deg i hagen!

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Synd jeg ikke har plass til jordbær. Disser ser ut til å kunne nytes både med øyne og gane.
Go' hælj ;:OD)

Ann-Sofi sa...

Åh, rena godisbutiken! Så fina bilder, och så fina växter. Ramona verkar vara ett fynd. Men odlar själv bara ampeljordgubbar... på balkongen.

josimo sa...

Så mye nydelig du har i hagen din,så lærte jeg noen latinske navn i dag også

Ønsker deg en god natt