lørdag 19. juni 2010

Endelig i rute !!

ulldott Når jeg var ute i hagen her tidligere i uken fant jeg en slik ulldott på en av lavendelgreinene. Fjernet den for å se bedre hva det var, under dykket dette opp, mengder av små mark eller larver eller hva er det for noe ? Iår er det mye utøy, på epletre, pærer, jeg har plukket larver på stikkelsbæren, har noe virus på hekken.. I kveld fant jeg dessuten små, grønne larver på mine Potentilla nepalensis, oppdaget det først på en plante som var helt renspist siden på flere, hvorfor akkurat på disse ?

äckliga små djur

Finally back on track! I found some peculiars earlier this week on one of the branches on a Lavender. Like cotton, but turning it upside down it turned out to be a nest of ugly creatures. What can it be ? There are so many bugs and virus this year, tonight I found some caterpillars on my Potentilla Nepalensis, or what used to be a plant, now there are hardly anything left of it.

larver på min Potentilla

Nå ja, dagen slutet ikke verre enn at jeg klarte en tur til Jula etter plantestøtter og snek meg samtidlig inn på Plantasjen, det ble dyrt! Men nå ikvled når det til slut hadde sluttet regne og jeg kom meg ut og plante mine nyinnkjøp må jeg si at jeg vart skuffet over kvaliteten på mange av staudene, pjuskete små spirer når jeg fjernet ugresset jeg fikk med på kjøpet. Dette ble dagens fangst;Gaura lindheimerii

Heuchera sang. ‘Splendens’

Salvia nemorosa

Echinacea purpurea ‘Alba’

Nepeta faassenii

Salvia nemorosa ‘Sensation Deep Blue’

Erigeron hybrid 'Azure Fairy'Salvia nemorosa ‘Schneehuegel’

Lamiastrum gal. ‘Florentinum’

Brunnera macrophylla ‘Variegata’

Thalictrum petaloides

Euphorbia ‘Ascot Rainbow’

Nepeta faasseniiMentha suav. ‘Variegated’

Hosta ‘Fragant Blue’

Gaura lindheimerii

Monarda – en rosa, fikk ikke med meg etiketten!

 

 

Went for a shopping ride today again, wasn’t really hunting for that many perennials but as always I ended up with quite a few.. The last one, Monarda, is a pink one, I forgot the bring home the label..

Salvia nemorosa ‘Schneehuegel’ Salvia nemorosa ‘Sensation Deep Blue’ 

Den nye vortemelken ser lekker ut ved siden av den andre jeg kjøpte iår synes jeg. Nå burde jeg nesten hente hit en bit av den gamle jeg har med rent grønne blader, vi får se hva det blir til..

Euphorbia ‘Ascot Rainbow’DSC_0015

I’m so happy I found this Euphorbia ‘Ascot Rainbow’, it goes so well together with this other  Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ I bought earlier this year. And the same goes for my new Brunnera macrophylla ‘Variegata’ which fits so well together with Brunnera macrophylla ‘Silver Wing’ I think. The yellow colour of Lamiastrum gal. ‘Florentinum’ matches  Lamium maculatum ‘Beacon Silver'

Brunnera macrophylla ‘Variegata’DSC_0016 

Forglemmegeisøsterns blad matcher fint ‘Silver wing’ også, nå begynner jeg visst få dilla på ulika varianter av den samme blomsten. Guldtvetann og den andre tvetannen lyste også opp, den silverige fargen får den gulaktige til å lyse ut i nattmørkeret.

Lamiastrum gal. ‘Florentinum’   silver och gult.. 

Denne frøstjernen skal blomstre med hvite blomster og kommer å se stilig ut ved siden av sin rosa søster.

Thalictrum petaloides

Det verste med dagen idag har ikke vart regnet som har kommet men vinden, idag har det blåst godt, så pass at fuglen har blåst i stykker og nesten mistet sin ene vinge, kanskje derfor jeg kom på tanken at handle plantestøtter..

DSC_0011

Well, even though today’s been rainy the worst thing with the weather has been all the wind, makes it so cold outside, looking forward to a bit warmer temperature now. Tomorrow is a new day, and tomorrow I will be in my garden the whole time, without interruptions, yippee!!

Heucherella alba 'Bridget Bloom' ?? Heucherella alba 'Bridget Bloom' ??

Litt usikker på om navnet stemmer på denne.. håper det er riktig.. Imorgen er det ingen krav og jeg tenker være ut uansett vær, så det så !!

Mentha suav. ‘Variegated’

Hosta ‘Fragant Blue’

5 kommentarer:

Margrethe sa...

Det kan være koselig med dyreliv i hagen, men den sorten du nå beskriver kan jeg være foruten. Håper du blir kvitt dem alle etter hvert.
Det var ellers mye spennende du hadde funnet på din handletur. Jeg begriper bare ikke hvordan du får plass til alt :-). Ha en god søndag.

Margrethes hus og hage sa...

Så mye fint du har kjøpt! Turer i hagesenterene blir sjelden billig... Men så er det koselig å komme hjem og se at det blir fint, også :) Så vel verd investeringen!

Gleder meg til å se alle staudene dine i blomst. Du må ha en anseelig samling av ulike slag etterhvert.
Jeg har stadig tanker om å kjøpe inn stauder, men kommer alltid hjem med en ny roser eller flere i stedenfor. Men nå må jeg fylle ut med litt lavendel og liljer i alle fall.

Ha en fin dag i din flotte hage. Hilsen Margrethe

krepsemor sa...

Det har kommet mye lenger hos deg enn her! Frodig i hagen din, men utøy er ikke så velkomment! Jeg har ikke sett noe til det her, men det kommer vel hit også...Mange fine planter har du skaffet deg, og du skal se de kommer seg bare de får litt tid på seg. Ønsker deg lykke til med bekjempelsen av larver og andre uhumskheter!

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Salvieplantene fra Plantasjen ser ut til å være større enn dem jeg har klart å drive fram fra frø, om det kan være noen trøst!
Og æsj for noe utøy. Har ennå ikke merka til noe her. Gleder meg over at to av rosene jeg trodde hadde fått forfrysninger, ser ut til å komme. Krysser fingrene for at andre bare er litt trege også!
Lykke til med plantene. De kommer seg nok under dine grønne fingre ;:OD)

Stephanie sa...

That bird with blue wings so cute! Nice addition.