mandag 28. juni 2010

Allium stipitatum ‘Mount Everest’

allium stipitatum 'mount everest'

En enslig hvit allium på baksiden, fast enslig er den ikke, bare det at det er den eneste hvite i blomst, og faktisk den høyeste også, skjønner at den fått namn som ‘Mount Everest’ !! Blomsten er på høyde med min nese, hva blir det, ca 150 cm ? 90-120 cm står det på pakken og det er den i hvert fall..Allium aflatunense ser ut som småtterier ved siden av..

alliumblomstring på baksidan

One solo gigantic, white Allium stipitatum ‘Mount Everest’ on my backyard, well, not really alone but sure the highest one of them. Approx. 150 cm I guess, as tall as up to my nose. Said to be 90-120 cm, and that’s a minimum of this one’s height. The other ones are Allium aflatunense. Underneath is an Allium Globemaster, not as big as it’s normally is since I had to dived the bulbs last year.

Allium 'Globemaster'

Allium ‘Globemaster’, den er ikke like stor som den har vært men den kom opp, og det på seks forskjellige steder. Jeg måtte dele opp løkene ifjol, da den ikke ville blomstre så villig lenger. Eneste måten jeg ser forskjell akkurat nå på Globemaster og Purple sensation er utifra bladen, på den her vokser bladen i en rosett, åt alle himmelsretninger, på Purple sensation er det kun åt to hold.allium ?

Så en siste liten Allium, jeg trodde det var en Molly, men den er jo gul, så kan dette være en Allium Unifolium ? Den er ikke særlig høy eller stor..

allium ?

Then the last one of my Allium’s blooming today, I thought this to be a A. Molly, but since they are yellow, this might be an A. Unifolium ?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den irisen - heter den Iris Nortuna, eller er det fra Nortuna du har den? Jeg har en make og kunne tenkt meg å oppgradere den fra "navnløs" om mulig.

Stephanie sa...

They come just in time for foot ball he he... round like a foot ball ;-) Pretty though.