søndag 20. juni 2010

Kjøkkenhagerapport..

5 mm regn,,  5 mm regn den här veckan, hade nog trott det skulle være mer men når jeg tenker meg om så var det vel kun lørdag omtrent som det kom noe, ellers har det jo blåst og vart kallt, eller noen dag varmt også, eller.. Uansett så gikk to timmer av dagen idag med til å vanne, og det går jo bare om kvelden for ellers er det sol..Dagen idag har gått i plantestøttenes tegn, jeg har måttet binde opp både her og der, det blåste helt enkelt for hart den her uken.. Solsikkene har fått et stativ, oppdaget at det var erter der også, det hadde jeg glemt..köksträdgården

I tried to tie up my Sun flowers today, last windy week told me that most of the plants need support. Windy, but not rainy, last week weather. Means I had to give water this evening, two hours it took me.. After my sun flowers were safely supported to sticks I noticed some peas, I have totally forgotten I put them there..

solros solros ärter

Men det har da skjedd noe denne uken, spenaten begynner å blomstre, vi koser oss med stuet spenat til middag og reddikker i salaten. Urter brukes i hytt og pine men salatblad har jeg ikke kommet meg til å ta inn enda.. Broccolin vokser men er tørr og rødbetene begynner å ligne rødbeter..

spinat rädisa

Spinach and reddish for dinners, and herbs.. Broccoli and beets grows but I think it’s a slow progress..

broccoli rödbetalök   sockerärter bondböna

Bønnevikken har fått blomster og de dufter meget, og godt. De og jordskokkene vokser, bønnevikkene fikk et stød hver nå,,

jordskokker

Vicia faba is growing high now so each and every of them got a support. My Jerusalem artichokes seems to be in a competition with them. But those Fava beans have a great advantage, they have flowers with a lovely scent..But what am I supposed to do with my common beans, they hardly grow.. I put down some new ones down this week in a hope for new plants..

böna Morötterkrusbär

Tenk hvis enda bønnene hadde vokset i samme tempo som de andre grnnsakene, men nei da, de står på stedet hvil.. Jeg satt nye bønner og håper på at de vokser litt bedre..

 jordgubbar jordgubbar  druvan gräslök det växer i varje fall..

Dette skjer meg hvert år, det er bestandig en eller annen liten potet som blir igjen i jorden og vokser opp der hvor jeg ikke vil ha den..

potatis potatis

Always some leftover potatoes from last year, growing where they’re not wanted..

7 kommentarer:

Living next to me sa...

hei kjæra du. Din pay it forward gave er ferdig men jeg finner ikke adr din kan du sende den på nytt...på mailadr..
Frida

og for et koslig innlegg på en koslig blogg..

Stephanie sa...

I think I better find something to tie up my sunflowers as well. Currently I just put a tomato cage (those that comes in three tiers/round). Yesterday I have posted a photo of the plants which was take few days before. Today I checked on it, the plant grew much taller. But the leaves are not so nicely formed. The trunk is still weak.

Those strawberries... yum yum ;-)

Stephanie sa...

Yes Mia, those are from seeds. I really hope that the chocolate sunflowers will show up nicely. I have two more chocolate colour plant seeds namely; Salpiglossis (Chocolate Painted Tongue) and Berlandiera lyrata (Chocolate Flower). I have problem germinating them :-( Have you germinated these seeds before?

Vivishagerom sa...

Kjempe flott kjøkkenhage, Mia. Her har du virkelig en flott oversikt.
Spennende!!
Ønsker deg en ny flott uke.

Meta sa...

Hej igen !
Det växer lika bra i din köksträdgård som det gör i pappas lådor. Det är ingen fart på grönsakerna. Det har nog varit för kallt i jorden eller?
Kram mamma

Torill sa...

Heisan. Ja det med poteten som dukker opp kjenner eg igjen.. Frodigare i din kjøkkenhage enn min !! Eg må gjødsla og så håper eg på vatn og varme, og så sol og sommer. Det er lov å håpa vel ?

Aud sa...

Den kjøkkenhagen er virkelig flott :-) håper du kommer med flere bilder etterhvert. Og så mye forskjellig du har der. La merke til på et bilde at det så ut som du har skiferheller i mellom, så jeg riktig?
Ha en flott solskinnsdag :-)