lørdag, april 24, 2010

Så när jorden är redlig..

DSC_0026

Helg igjen, og en aldri så liten tur til Plantasjen, igjen.. Uforbederlig… Klarte å få med meg litt av hvert, og denne gang også korgen, tenkte den kunne gjøre jobben i sommer som korg for alle redskap jeg bærer rundt ?

Angivelig gikk turen for å få handlet noen frø, men selvfølgelig kom det også med et par stauder; Stachys byzantina, Lychnis chalcedonica, Aquilegia vulgaris ‘Nora Barlow’.

nyköp

Another weekend spent in a Garden center, with the intention of buing some seeds and ending up with some more plants as well .. Stachys byzantina, Lychnis chalcedonica, Aquilegia vulgaris ‘Nora Barlow’. Couldn’t resist the Olivs either, ‘Peace tree’, well knowingly I promised myself not to have anything more in Garden that needs to spend a winter inside..

 oliv

Klarte ikke motstå dette Oliventre heller, meget medviten om at jeg lovte meg selv å ikke ha planter som må oppbevares inne om vinteren.. Peace tree – freds tre, med blomsterknopper og det hele..

oliver

gladiol 

Men ellers, sån rent bortsett fra noen løker av Gladioler, Queensday, så klarte jeg å få kjøpt de frøer jeg faktisk hadde tenkt. Spinat, sallad og reddiker skal man jo kunne så så snart jorden har redet seg, gjelder det gulerøtter også tro? Jeg skal i hvertfall så første omgang imorgen, tror jeg, det begynner å bli lunt og godt under plasten nå..

frö

Først i kjøpemodus fikk jeg med meg erter og bønner også. Det er alldeles for tidlig å så men jeg tenkte det var like så godt å bli ferdig med grønnsaksfrøene. Mener bestemt jeg handlet rødbetor også..

frö1

I did buy all the vegetable seeds I intended to do. Sadly I had to buy sweet corns once more, since the last try only gave me three plants ( guess that makes mr Jansen happy..) And Marigolds, I just loved the colour of this ‘Vanilla’ last year so I have to try it again, hopefully with better results then last summer.. And those gladiolus, I just couldn’t resist..

mais tagetes

Et nederlag er vel maiskornen. De forrige jeg sådde gikk ikke så bra, jeg står igjen med tre planter ( til herr Jansen’s lykke..) så nå prøver jeg igjen og håper jeg ikke glemmer dem i glasset med vann en hel uke. De gamle frøene begynnte nemlig å gjære.. Denne fløyelsblomster forelsket jeg meg i ifjor så den må prøves på nytt, forhåpentligvis går det bra og ender ikke opp som snegl snacks..

12 kommentarer:

Nanne sa...

Gratulere med bra innkjøp. Det oliventreet misunner jeg deg. Det ligger an til en tur til Plantasjen i morgen, trur eg....

Thorins Trädgård sa...

Hallå Mia, känns som jag har fått en fröfrände när jag ser alla dina påsar. Det pågår en oändlig massa frösådder hemma hos oss just nu... det är ett sjå att hålla ordning på allt. Och trots det så har jag köpt fler fröer.

Marit, fröbesatt...

Hilde sa...

Ser ut som turen til Plantasjen ble svært innbringende, mange spennende innkjøp du har gjort :)

Nora Barlow-akeleiene er utrolig søte, og de lyse fløyelsblomstene så innmari fine ut.
Sukkermais-plantene mine døde alle sammen, jeg burde gjøre som deg og kjøpe nye frø. Kanskje en tur på hagesenteret i morgen?

Fortsatt god helg :)

Annika Christensen sa...

Tack för påminnelsen .. jag har glömt att köpa bondbönor!
ja nu är det full rulle i trägården och på jobbet, ja överallt känns det som.
Är det en tagetes den där sista vanilj färgade?
Ha det gott bland dina fröer
Annika

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Her er det mye å glede seg over.
Nok å høste utover.... nei, vil ikke si det ordet nå!
Oliventreet var aldels ptaktfullt.
Det må du ta godt vare på. Jeg har hatt to.... er alle gode ting tre?
Får se...

Ser Hilde skal til Plantasjen i morra. Kjenner ho heller ikke av utseende, så jeg hadde sikkert bare gått forbi!
Tror jeg passerer plantasjeon også og tar heller turen til hvitveislia i stedet.
Ha det godt!

Basco og Christin sa...

Så spennende! Har plantet rosene mine i dag i potter, så de kan tas inn om det blir for kaldt.
Usj, vi har ikke snegler her, gudskjelov, men lus har jeg hatt på tomatene før, så håper at jeg kan slippe unna det i år.
Plantasjen besøkes litt for ofte, i følge min kjære ;)

Solen har dukket opp her de siste dagene, så sofalivet er over. Nå nyter vi utelivet så godt vi kan :)

Ønsker deg en fortsatt fin kveld :)
Klem

Tullik sa...

Ja, plantasjen kan vera ein "farleg" plass ! Men jammen er det no kjekt og !! Ha ein fin søndag !

Troen og Haapet sa...

Dette blir bra!Plantasjen inneholder mye fristende til en billig penge..og gladioler er spesiellt flotte, syns jeg!
Jeg bor (dessverre denne tiden) der det av en eller annen grunn snøen smelter sent..ja, hos naboene er det bart, men her er det masse snø i hagen enda!-Så det er en stund til jeg får den glede;)
Ønsker deg en fin søndag, Miamor;)
Klem

Marita sa...

Du er klar, ser jeg, men ikke været og temperaturen. Mye fint du har funnet. Jeg har også kjøpt noen avleggere der og de vokser godt i drivhuset.

Ninni sa...

Herlige innkjøp! Jeg har samme løfte når det gjelder oliventre, men har klart meg hittil selv om jeg ser dem overalt. De er sååå nydelige :)

Fløyelseblomsten er vakker, men det må være akkurat den sorten du har kjøpt :)

Ha en fin søndag Mia!

krepsemor sa...

Så mange flotte innkjøp du har gjort, Mia! Veldig smittsomt...Bare at for å komme til Plantasjen, må jeg ta en ferge,(etter jobb)! Jeg skal nok så litt mer jeg også, og erteblomster og blomkarse kan en jo så rett ut nå! I morgen skal jeg til det lokale gartneriet og høre på Tor Smaaland =)
Oliventre er sååååå flotte! Gleder meg til å se blomstene!

josimo sa...

Tusen gtakk for hyggelig hilsen inne på bloggen min,den varmet godt .

Ser at du har en stor plantejobb fremfor deg,men det er jo bare hyggekos.

Kos deg videre meds søndagen