tirsdag 6. april 2010

Bestandig like glemsk og uvitende..

3

Hvordan går det an, å være så uvitende.. Denne lille planten oven, som kommet frem ur snøen, fikk jeg av naboen i høstes, men jammen om jeg veit hva det er? Eller som den andre her under, som jeg kjøpte i siste handlerunde rundt i gartneriene i høstes, hva er den for noe ? Ikke bare hadde jeg glemt at jeg plantet dem, men jeg aner ikke hva dette blir for noe, men tegningen og fargene er jo friske og frodige. Jeg har ikke så mange planter med varigerte blad..

DSC_0005

Complete forgetfulness and unknowingly thoughtless.. Full of astonishment over the surprises that suddenly appeared from under those white covers I stood there wondering what those two plants could be.. I seem to have a faint memory of planting them last autumn, the first one I got from my neighbour and the other one I bought late last season on sale ( of course there were no tag!) But I do know I like both the textures and colours, I haven’t got that many variegated plants in my garden.

5

So as I am standing there, trying to figure it out, my eyes catches something else there in the snow, two tiny sprouts trying to reach the sun. Well, those I remember or almost certain of it, can it be.. see, that’s the problem. I bought all different kinds of Alliums and planted them in my backyard in September.. wonder what this will turn out to be?

4 Så, imens en står der og filosoferer over forskjellige muligheter ser jeg pløtsligt to små spirer som titter opp ur snøen. Oh! disse kommer jeg ihåg, tror jeg,.. jo, kan det være.. Se, det er jo dette som er problemet. Jeg kjøpte en drøss med ulike Allium i september og planterte på baksiden, men jammen om jeg klarer å huske hvor jeg satt dem.. nå venter jeg spent på hva dette kan bli .

12 kommentarer:

Nora sa...

Ja, visst är det konstigt hur fort man glömmer? Man tror att man skall komma ihåg vart och vad man planterar men sen är det som suddat ur minnet när våren kommer:-( Men en positiv sak är ju att man får små överraskningar efterhand som det spirar och det är ju kul. Härligt att se att det spirar hos dig även om snön ligger kvar!

Thusnelda sa...

Ser ut som plantene dine trosser snø og kulde og presser seg gjennom det iskalde snølaget. Her er snøen borte og vi har beskåre ein del roser, diverre har vi mista nokon. Selvfølgeleg nokre fantastisk fine, kan jo kjøpe dei att, men har som regel gått vekk fra dei som ikkje er så harføre, Det er berre å innsjå det. Navn bør skrivast på ein pinne så ein kan hugse, her er det litt kaos fordi navna er uleselege på ein del etter vinteren. Da blir det nokre diskusjoner :0)

Linda sa...

Jeg glemmer også lett slike ting, men så blir det jo en overraskelse da:) Tror jeg vet hva den ene er, men husker ikke navnet nå (apropo å glemme, he, he:), men kommer jeg på det skal si fra:)

Deilige bilder av spirer som stikker opp av snøen:)

sweetbay sa...

Hi Mia,

I plant stuff and forget about it too. Makes for good surprises though!

You asked about the turtle -- she just had mud on her back. She probably spent the winter submerged in the mud. She was on her way from the woods (where there are natural springs) to a water-filled ditch. From there she was probably headed to the neighbor's pond.

Anne (Moseplassen) sa...

vårens gleder og spenning det der ;)
Hurra for våren, og blomstene avslører seg jo tilslutt :)

IngunnBW sa...

Jeg har det på samme måten selv, glemmer å merke og glemmer å lage plantekart over bedene mine. Men intensjonene er der alltid :)

Er det samme plante på de to øverste bildene? Nr 2 ser veldig kjent ut, uten at jeg husker navnet i farten. Litt tykke blader? Jeg tror jeg har den selv i et skyggebed. Men husker ikke navnet og har sikkert ikke merket :) Men jeg har en boks med en del plantelapper, skal se om jeg finner ut av det og komme tilbake til deg.

Stephanie sa...

That plant looks like my baby rubber plant Variegata (Peperomia obtusifolia). Mia, looks like your plants are in a hurry to come out from the soil/ground. It's time to wake up and good for you!

Stephanie sa...

PS: Are you planning for roses this spring? I hope they do much better in your garden. But think they definitely will do really well under your tender loving care :-D

Christin sa...

Så spennende da å se hva dette blir. Nyt dagen :)

Mia sa...

hej!
jag tror att växten på den andra bilden är en brokbladig skuggbräcka,jag har själv en sådan, trevlig växt.
Tack för att du så flitigt tittar in och skriver hos mig!
Idag är det underbart vårväder hos mig i skåne.
kram

elle-melle sa...

jeg er nok ikke noe bedre eller flinkere enn deg til å huske hva de forskjellige heter. Alltid så tror jeg at den der husker jeg i allefall, men når våren og spiren dukker opp så er minnet om navnet forsvunnet. Merkelapper er tingen bare man husker å sette dem i jorden:)))
Kan nok ikke hjelpe med navn selv om de så merkelig kjente ut. Kanskje har jeg dem selv et eller annet sted i hagen og kanskje fundere jeg også på hva de heter!
Håper noen vet og kan gi deg svar.

Marit sa...

Sånn er det her også! Men jeg gjør det nesten med vilje, fordi det er så innmari kjekt å gå på oppdagelsesferd i hagen og finne nye, ukjente saker i bedene om våren. Skaper litt spenning i hverdagen! ;o)
Lykke til med "mysterieplantene" dine! De ser flotte ut hva den nå enn er...
Marit på Solsiden.