lørdag, april 17, 2010

Oppdatering sådd

DSC_0060 

Mitt prydgress har endelig begynnt å spire, etter 3 uker i kjølerommet og så ut i solig vindu, men å tro at disse små spirer av Festuca ( glauca-gr.) , Blåsvingel, skal bli store nokk til å plante ut iår virker døfødt. Men hvis en sår gress ute så pleier det også være i mai, og som regel vokser det til en plen i løpet av sommeren, er det håp ?

DSC_0058

Chili som jeg sådde for to måneder siden i en hermetikkboks har tatt i å vokse så fort at jeg lurer på om det ikke er på tide å prikle dem over i egne potter.. men min siste prikling var IKKE vellycket så nå føler jeg et snev av angst, men må jeg så må jeg..

DSC_0056

Så har en staude til bestemt seg for å spire, endelig. Dette er Thalictrum aquilegiifolium, en Akelejruta. Håp ? Er det nå de skal prikles, før de blir for store eller skal jeg vente på neste bladpar ?

8 kommentarer:

Nanne sa...

Dette ser bra og lovende ut Mia. Jeg er spent på chilien, mine har ikke blitt vellykket.
Ha en god helg.

Bea sa...

Hej Mia!
Sådder är ett spännande kapitel, ofta vet man inte hur utången blir.
Blåsvingel har jag sått och det är ett tacksamt gräs att odla själv, men åkersorken(eller möss) gillar plantan vintertid och bygger ofta bo under bladverket och avbetad till fint snus är de små stjälkarna.
Den växer dock till sig när det våras :)
Ljuvliga vårbilder i ditt förra inlägg!!
Ha en bra dag! /Bea

Thorins Trädgård sa...

Hej Mia, sitter själv och väntar ivrigt på att vissa plantor som jag har sått ska visa vad de går för. Några av fröerna har jag beställt från Trädgårdsamatörerna men det ser inte ut som om jag kommer att lyckas med dessa.

Sedan har jag några krångliga fröer som måste stratifieras och det ska jag defintivit sluta med inför nästa säsong. Det funkar så himla dåligt för mig :D

Tydligen säljer www.jelitto.om färdigstratifierade fröer, det gillar jag :D

Marit

Anonym sa...

dette ser jo flott ut.. om det er chilli på bilde 2 skal den nok over i egne potter nå.. den nederste ville jeg ha ventet med :) mine hadde 'planter' hadde adskillige blad før jeg husket å lese hvordan man gjør det :)))

som du ser.. det går bra.. man skal ikke være så fordømmade nøye på det.. jo enklere jo bedre sier nå jeg ;)) plantene overlever nok..

Vilt og vakkert sa...

Heisann!


Jeg ville ha ventet litt til med å pikle. Disse spirene ser noe små ut foreløpig.
Husker du rosegreinen som slo rot hos meg. Den klarte seg ikke da jeg planta den, dessverre. Tror nok jeg trykka jorda litt for hardt inntil de skjøre røttene, så de knakk...
Ønsker deg lykke til med masse blomster utpå sommeren. Dette lover bra!
Jeg sådde koreansk mynte og texas salvie i går, internasjonal skal det være!
Go´hælj!

Vilt og vakkert sa...

PS. jeg har lurt på hvorfor det aldri er bilder på min blogg av din side på lista mi. Nå vet jeg det. Alltid et bilde i toppen.Hvis det er telkst, kommer bare overskriften!DS

Vilt og vakkert sa...

PS 2 Men nå har du jo bilde på toppen- likevel er det ikke noe bilde hos meg.... merkelig! DS

Meta sa...

Underbart !
Kram mamma