søndag, februar 13, 2011

Plassmangel, fristelser, planer..

Det er ikke lett når frøkataloger og ikke minst nå, Zimtrade/ Botanisk verden, kommer dumpendes ner i postkassen. Jeg vil ha!! Den ene planten mer fristende enn den andre.. Men det er fullt, allerede plantert til bristningsgrensen fra før av i hagen..

Alle rede forrige seinsommer hadde jeg samme problem. Jeg bestillte en massa løk som jeg ikke hadde plass til, sådde stauder som ikke jeg ikke klarte pønske ut hvor jeg skulle sette, drømmer om fler roser..

Det hele resulterte i et nytt prosjekt ‘fjerne gress’. Plassen ved rosenhagen ble lagt med heller og tre små plantekasser til ble bygget opp..

Nå gjennstår kun forsiden av huset. Dette er den siste lille plass som enda ikke er belagt med heller. Knappt vits lenger å ha en plenklipper, eller? Dette er egentlig et område mannen har lagt inn veto på, jeg har simpelten ikke lov å fjerne gresset her.

Så hva tror dere? Er det verdt et mindre ‘krig’ her hjemme? Her kunne jeg laget en avlang plantekasse på 80x 280 cm, det gir jo plass til noen fler drømmer. Hvis jeg nå begrenser meg til plassen mellom pergolan og steinkanten, og legger platting på resten?

framsidan1

Det blir da litt plass till sykkelreparasjoner like vel? De eventuelle pottene kan en jo flytte på, jeg får mer å vanne ( hvilket jeg hater!) men de siste par somrer har jo uansett vært så mye regn at det glemmer jeg for en stund..

framsidan

Tenk hva man ikke kan klemme inn av liljer, stauder, en rosenbusk og enda mer gress og annet i potter..Dessuten kan man jo gå barfota rundt hele hagen i sokker om man så vil, uten å bli særlig vare seg bløt eller møkkete.. Så er det verdt det, mannen tenker jeg på…

PS. spiller ingen rolle – jeg bestiller uansett de to tofsliljene, Eucomis, som var med i siste katalog!

9 kommentarer:

Nanne sa...

Vel, Mia.... det du vil får du til vet du....... Ellers kan du bytte til min hage.... jeg bruker 1,5 time med gressklipperen, godt med plass der....

ulla laiho sa...

Skönt att slippa klippa gräs - bort med gräset och plantera växter och gör vackra gångar. /Vänligen Ulla Laiho

Marit sa...

Menn må nok ha litt gress rundt seg for å trives i hagen, så det er nok fornuftig med et kompromiss ;) Her er det over et mål med plen fortsatt, så jeg har en jobb å gjøre til sommeren for å få plass til flere bed.

Regina sa...

dear mia,
i have the same problem....many plant wishes.....but no place for this.deshalb habe ich letztes jahr
dahlien,tomaten,clematis in große kübeln gepflanzt...mir hat es gefallen,aber mein mann meinte es sei
ein dschungel.....
wünsche dir viel glück mit deiner gartenplanung!!!!!
alles liebe regina
hier regnet es und ist wieder kälter

krepsemor sa...

Det er viktig å ha planer, men kanskje litt viktig å inkludere mannen ;o)
Men hva bruker han egentlig plenen til? Her er altfor mye plen, og vi bruker nærmere 2 timer på å slå den. Jeg liker gress, men ikke plengress =(
Det flotte stenbedet ditt har jeg tenkt å bygge meg opp her også! Jeg begynte så smått i fjor høst, men skal utvide det både i bredden og høyden!

Vivi sa...

Lag plass til flere drømmer!!! Jeg har vel samme problemet, men enda så er det litt plen igjen som jeg kan spa opp :-)
Kjempe flotte hagebilder og du har det jo så fint i hagen din!

Crea sa...

Så härligt att titta på dina vackra foto och tänka på våren och sommaren! Grodorna......hade blåst ner från hyllan dom stod och hade gått i inte tusen bitar men si så där fyra! en del låg på bordet och några hade hamnat i korgstolén! Ha det gott! Kram från Crea

Margrethe sa...

Jeg skal ikke blande meg inn i den lille "krigen" mellom deg og din mann, men med din evne til kreativ tenking får du det nok til uten å ta fra han litt medbestemmelsesrett :-).
Slike plantekataloger er hard kost både for lommebok, hageplass og fritid.
Ha en deilig drømmeuke.

sweetbay sa...

Your garden views are lovely! Baptisia is called False Indigo here (Indigoifera is true indigo) and was used for dye by native Americans and later European settlers.