søndag, februar 06, 2011

Chili planten..

Hvordan er det egentlig? Strengt tatt så burde vel ikke min chili plante fra forrige sommer overlevd, eller? Den har stått i et lyst vindu nede i gangen helt siden frosten kom i høstes og jeg har helt glemt å høste fruktene..

Og til tross for dårlig behandling så har den jo bare fortsatt å blomstre og gi flere chilifrukter..

Så hva gjør jeg nå? Har tenkt å ta noen frø fra den og så men kanskje det går å sette stiklinger av den også? Slik den ser ut nå så kommer den nokk klare en sesong til hvis den etter hvert bare får litt ny jord og næring.. Det håper jeg i hvert fall på.

9 kommentarer:

Asbjørg sa...

Så spennende,den kommer nok til å glede deg lenge!

Merja sa...

Du har gröna fingrar:)

Maria sa...

Chilipeppar är ju faktiskt fleråriga planta, men eftersom den inte tål frost är det ju många som liksom mig odlar den som ettårig.

Ge den lite ny jord och ställ fram den i ljuset så kommer den med tiden att ge dig fler frukter i år än den gjorde förra året.

Linda sa...

Det er nok store sjanser for at den klarer seg:) Chili er egentlig en flerårig plante, som blir mye flottere og gir større avling det andre året:) De skal om vinteren stå kjølig og lyst,men ikke mindre en 10 grader. De kan se rærlige ut og miste bladene, det har jo ikke din gjort da:) Denhar kanskje hatt det for godt, hi, hi:) De skal ikke tørke helt ut, men ha vann et par ganger i mnd. De kan godt beskjæres litt så de ikke blir så ranglete, overvintrede planter gir frukt allerede i juli:) Dette er tatt fra Camilla Plum:) Det høres jo nesten ut som en pelargonie plante som overvintrer inne:) Lykke til:)

Hilde sa...

Så artig!!
Visste ikke at det gikk an. Til høsten skal jeg jammen ta inn en chiliplante fra kjøkkenhagen.

Fortsatt god søndagskveld :)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Va kul! Läste här ovan att det går att få den att överleva. Spännande! Lova att berätta vidare hur det går. :)

Nanne sa...

Er det mulig å stjele en stikling hos deg?????

Stephanie sa...

Mia, your chilli plant is growing in winter? This is so strange as this plant loves the sun! You really have a way to keep plant alive and well. Yeah save the seeds and take cuttings. I think if you prune in the summer, more shoots will grow out and you will have more chillies :-D

Mariann sa...

Som flere allerede har sagt, så er chili flerårig. Det er vel overvintringen som kan være en utfordring. Det har du tydeligvis klart med glans, så nå er det ny jord og etterhvert litt gjødsel som trengs.
Ha en fin uke.