søndag 5. september 2021

Blå druer, gresskar, ved og solbær

Yey, i år bikker druene mot blått men de smaker fortsatt surt. Mestedels virker det være skall og frø, lite fruktkjøtt. Gid sola holder i seg noen dager til, kanskje noen av dem rekker bli søtere da.

 

Klipp tilbake unødig vekst for å få sol på mine Spagetti gresskar. Mistenker jeg tok i litt vel kraftig men nå gjelder det å få de gule og harde i skallet, ikke å vokse seg større.

Selvfølgelig klarte jeg å knekke av en frukt….

La noen pallekrager på vent i bak kant, hadde jeg staplet dem er jeg redd de tatt for mye av solen. Men jeg kan bare konstatere, det er meget tørt i kassene! og innholdets kompost, jord og annet har nesten halvert seg i løpet av sommeren. Tellet totalt opp til 21 gresskar, la gå for at noen er mindre enn andre.

Stammene fra lindhekken som ble fjernet tidligere i år og som har fungert som ‘vegg’ og støtte bak pallekregene ble til ved i dag. Til tross at det kun er de tykkeste stammene ble det en del, takk mr Mann.

IMG_0317

Året med all uhyre, sopp etc. Solbærplantene har blitt nakne, hver blad er plukket vekk og lagt i restavfall. Aner ingen uråd før man setter seg litt ned, da ser man plutselig den oransje rust  fargen på undersiden av bladene. Denne gang rakk jeg oppdage litt før de detter av så satser på det gjør skaden til neste år litt mindre

1 kommentar:

Marit sa...

Det er jo uvant å se din hage uten lindehekken, men nå er den altså blitt til ved :)
Sykdommer er ikke noe greit å få på planter.