søndag 20. august 2017

Oliventre, ikke død tross alt

Mitt stakker oliven tre har hatt ett tøft liv siste året. I fjor ble det blåst over ende, knekket mange greiner og potta sprakk. En provisorisk omplantering i første tilgjengelige potte, som var litt for liten, med tanke om å finne en annen, ble aldri av. Så glemte jeg i tillegg litt for mange ganger å vanne pottene i boden gjennom vinteren. Når den skulle ut i våres var alle blad visne og falt av. Jeg klippet tilbake greinene og har hatt den i Lunden gjennom hele sommeren. Den har sett mistenkelig død ut men når jeg satt neglen gjennom barken har den vært grønn under, da må det være håp. Men, sommer går mot hell og jeg tenkte jeg skulle tømme potta når jeg hølt på med barlinden forrige helg. Men, så ble den satt til side så lenge bak Rhododendron i skyggen. Og se, i dag ser jeg jo at det faktisk er liv i den, den har satt noen små skudd.

0

Nå har jeg flyttet den til en lysere plassering under pæretre, håper den tåler det. Men jeg tør ikke plantere om den til større potte nå, det får bli til våren, om den fortsatt lever.. Men jeg burde nok dekke røttene med noe.. jord ?..

1 kommentar:

fruens flora sa...Hei Mia. En skal aldri gi opp for tidlig. Hvis planter ser litt dødt ut har vi så lett for å kaste. Gi det litt tid. Jeg har flere planter som er eksempel på det. God søndag til deg
Hilsen Hanne-Lise..