søndag 27. august 2017

Ingen vei tilbake..

Nå får jeg bare gjøre meg ferdig. Første del av syrinene er tatt vekk og stativet med vaiere er på plass. En dags hård innsats, det blir noen helt unaturlige arbeidsstillinger når man kun har en trang plass på en plank å bevege seg på. Syrinen er saget ned så jeg regner med kraftig ettervekst og rotskudd. Har planer om å drille noen huller og fylle med Round-up eller noe men har ikke helt tatt tanken helt ut enda. Det er litt for mange roser i veien enda. Finnes det slike plugger mot rotskudd her i landet og?

Akkurat nå er det i hvert fall helt åpent her. Etter planen skal min Clematis i hjørnet også ta fatt på vaieren her og fylle ut litt. Håper etter hvert også jeg skal klare få ned en klatrerose inntil så den kan vokse oppover. Jeg har også vært inne på tanken med klatrehortensia.. Men først får jeg gjøre meg ferdig.

Det virker som rosene alle rede setter pris på mer luft og lys så jeg må ikke dekker til med noen som blir så kraftig i vekst igjen. (eplene på treet her tok vi inn i fredags, de hadde begynt å falle av alle rede og hvis jeg skulle klatre rundt her så levet de et farlig liv. Transparent Blanche er jo dessuten av de tidligste eplene så…)

3 kommentarer:

HageSus i Turids hage sa...

Rosene dine ser veldig fine ut. Er det et drivhus du holder på å sette opp? det kan bli spennende.
Ønsker deg lykke til med ferdigstilling av arbeidet du holder på med.
Turid

HWIT BLOGG sa...

Härliga bilder, ska bli spännande att se vad det blir :)
Önskar dig en skön måndag...
Kram från Titti

Lars Bjerke - Kunstner sa...

Må være deilig å bli ferdig med nedskjæring av syrinene ! Ser ut som rosene setter pris på mer lys.
Vi flyttet et par roser i fjor, fordi syrinene tok det meste av lyset fra dem (vi trenger syrinhekken som skjerming), og de trives mye bedre nå.
Hørtes ikke dumt ut med Roundup, men det er jo litt jobb :-)
Lykke tilvidere/Eirin