søndag 6. august 2017

Nja, vet ikke jeg..

Jeg har kommet et stykke til på vei i dag. Trodde det skulle bli haging i regnvær men det har klart seg. (Men søndager er ikke dagen da man skal føre så stort leven, men jeg snek meg til to saginger og åtte skruer. Pussig, men just denne søndag var det helt stille i nabolaget og jeg vil ikke være den første..)

Jeg har altså bygget meg en vegg, en liten en bare, som står så helt for seg selv og ser rar ut.

Planlegger en liten espalier ved siden av  men det blir vel til neste helg kanskje.. Nå ser veggen bare ut som et idiotisk blikkfang men pussig nok, jeg liker den. Den er så malplassert at det nesten ser komisk ut.

Jeg har fått lagt ned en duk i dag mot planken på denne sist ryddete halvdel og luket vekk masser av tyskkål, syrin og spirearøtter. Ikke rart at ting vokset så ille, de syrin røttene var ikke små. Nå er det mye tom plass igjen som kan plantes etter hvert. Flyttet klatrerosen litt mot venstre og satte ned tre liljer, markert med pinner. Vid Clematisens røtter satte jeg noen av de andre løkene jeg fant.

Det siste espalieret som jeg kjøpte, som ikke passet sammen med de buete, kom til nytte til rosen, og står lent lett mott veggen. Helenium planten delte jeg lett og satte tilbake den ene biten. Resten sendte jeg over gjerde til S. Har mer enn nok av disse røde blomstrene merker jeg.  Og en ny frosk sa gammelfar, men nei – den har stått her i mange år nå men den har ikke vart lett å se.

Her bak, ved siden av, skal siste del av byggprosjektet komme opp. Kvar er nå bare de to rosene, de burde like seg bedre nå får man håpe. Siden er det plassen rundt stammen på svarthyll tre. Den kassen må repareres etter min fram marsj for å fjerne syriner. Og det mangler en meter plank under gjerdet. Det blir nok tid til slik og.. og duk må til, burde sikkert vært minst 50 cm dypgravet ned, men, men..

Skulle liksom live meg opp med en bilde på Alexander i knopp men den vil ikke riktig på bilde, får bli Austin i stedet.. Kanskje får jeg nå plass med en til?

3 kommentarer:

livihagen.blogspot.com sa...

Så spennende. Dette blir fint. Gleder med til å se resten. Lykke til. Hilsen fra Liv

fruens flora sa...Hei Mia. Den veggen du har lagt skjermer for innsyn. Er flink til å snekre du. Når du har plantet litt rundt, kommer det til å bli riktig bra.
Hilsen Hanne-Lise.

Hageidyll i Sonvika sa...

Du er virkelig ikke redd for å ta i et tak. Det første bildet av den nye plassen var flott !
Det blir spennende å se hvordan det blir når du får espalier ved siden av leveggen. Enig med deg i at det så litt morsomt ut der leveggen står for seg selv:-)
Lykke til videre.
Eirin