torsdag 31. august 2017

Nytt epletre–dårlig fantasi?

I kveld har vi kjøpt enda et nytt epletre som ble plantet ved gjerdet i kjøkkenhagen. Nå står her fire frukt tre i stedet for hekken som var. Og hva ble det for sort? Aroma! mannen fikk bestemme. Men vi kunne da tatt en sort som vi ikke hadde tidligere? Uansett, han ble fornøyd for sorten, jeg at jeg fikk satt et epletre til. Vinn – vinn med andre ord.

Tre ble plantet ved åpningen bak kirsebærtre. Her var tidligere Jostabærbusken. Den står på vent i en av kassene nå og skal flyttes lenger bort, inntil ripskordongene. Men kvar her er fortsatt to kordonger med Josta på hver side, just in case.. de har jo fortsatt plass. Aroma er jo et epletre som ikke blir alt for stort (2-4 m) og er sterk mot skurv (står det på lappen). Modner i første halvdel av oktober, store epler med gulgrønn grunnfarge og rød dekkfarge. Ja ha. H4-5.

Her skal Josta bæren stå tenkte jeg. Men med så flott kraftig vekst på solsikken får det vente..

De andre tre fra i fjor er der. Gråpæretre har vokset mest. Ses kanskje ikke så godt da erteblomstene bruker det som klatrestativ.

Disse erteblomster, solsikker og Clematis fyller ut hullene, ikke så det blir tett kanskje men de tar litt av mitt fokus vekk fra baksiden. Om noen år skal treene blitt litt kraftigere håper jeg. Tre år så skal det begynne bli frukt og om ti år skal treene være fyldige hørte jeg. Få se da, om det stemmer..

Katinka har noen røde fine epler men tre har ikke vokset mye.. må kanskje huske på en vinterbeskjæring?

James Grieve har noen mindre epler men tre har vokset godt. Dette tre har fått mer en vifteform da, kanskje derfor? Hm.. burde man kanskje like så godt fylle opp den borteste åpningen med et siste epletre i vifteform i stedet for Josta? Eller slutte mens leken er god..

2 kommentarer:

HageSus i Turids hage sa...

Vil vel ikke kalle det dårlig fantasi, det ser veldig spennende ut langs gjerdet hos dere. Ser ut som noen av epletrærne klippes/formes flate og brede, det blir tøft samtidig som det bærer frukter.
Ha en fin helg.
Hilsen fra Turid

fruens flora sa...Hei Mia. Vil ikke kalle det for dårlig fantasi. Vi har også kjøpt et aroma epletre. Det er 17 epler på det første året, Så det lover bra. Slutte mens leken er god sa du. Det er ikke lett. God helg til deg.
Hilsen Hanne-Lise.