søndag 20. august 2017

Årets siste innkjøp?

Nei, antagelig ikke, kjenner meg selv så pass at det kan jeg nok ikke si. Var til Plantasjen i dag og kjøpte en rose, ja ikke noen flere planter. Men det ble noe såjord, bambuspinner til et påbegynt prosjekt og Allium løk. Jeg kan si hva jeg vil om den butikken men jeg takker ja til store poser med Allium, og det til et ganske hyfset pris. Hvis det nå var 30 løk i min bestilling også så var priset det doble bare.. I hvert fall har jeg fått satt den ca 18-20 Allium Purple Sensation her ved planket i ettermiddag. Glemte telle akkurat hvor mange det ble. Men det skal bli noen lilla kuler håper jeg.

Det ble klaserosen ‘Astrid Lindgren’, remonterende rosa blomstrende ‘busk’ ca 90 cm høy. Enlig lappen i potta H4, lappen på Plantasjen sa H5. Dette er noe av det jeg kan oppleve som litt vel… Men, den burde klare seg her like vel håper jeg.

Så flyttet jeg en rose. Den ser virkelig litt lang og stranete ut. Dette er den fjerde avleggeren av Lykkefund rosen. Denne har stått tørt inntil muren ved trappa, nå får den komme hit. Tørrere kan det i hvert fall ikke bli. Får håpe den tar seg, burde vel sikkert klippet den ned..

Jeg fikk nemlig somlet meg til å få ned planteduken til slutt. Plantet en frøsått plante av euforbia, Euforbia amygdaloides ‘Purpurea, samlet noen av dem jeg fant og satte i potta på forsommeren. Disse vil jeg ha flere av rundt om i hagen. Men helt ærlig må jeg vel være, den er ikke helt rødbladig lenger som den var i orginalet.

Tidlig i våres gravet jeg opp et rotskudd av rose ved Lunden og satte i en potta. Denne tok seg aldri, visnet helt vekk, så når jeg skulle sette noen avlegger av den lille pimpinellplanta brukte jeg samme potte. Og hva skjer? Jo, rosen kommer opp. Denne står nå også plantet ved ‘veggen’. Med andre ord så er det nok ganske fullt her nå.

Nå koser du deg, sa mannen. Ja, det stemmer precis, elsker å få plante nytt.

2 kommentarer:

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Skal si du har fått mye gjort. Fin rose, Astrid Lindgren, så den på en hagevandring for litt siden, men har den ikke selv. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

fruens flora sa...Hei Mia. Det har jeg sagt flere ganger at nå er det siste innkjøp for i år. Men det blir flere turer. Astrid Lindgren kommer du til å bli fornøyd med. Er veldig fornøyd med min. Er det noe en koser seg bedre med en hagen? Fin dag til deg.
Hilsen Hanne-Lise.