tirsdag 29. august 2017

Behov av forandring

Det ‘lange’ bedet på baksiden har fått noen år på nakken og det merkes. I begynnelsen var den jo helt fantastisk om våren, i det siste har jeg nok bare snudd på hodet når jeg gått forbi. På tide med en liten innsats. Alle disse Geranium som jeg plantet gjennom de siste årene har helt tatt over. Det virker som om røttene sprer seg dit de vil og kveler alt annet på sin vei, med røtter og voldsom bladvekst. Så om det ikke holder så frøer de av seg og. Men det er vel hele intensjonen med dem, perfekte bunndekkplanter. Men ikke like perfekte i mine små bed.

(21 juni)

(7 juli)

(19 juli)

Det er ikke mange bilder herfra i år. Nå får jeg være tuff og fjerne det jeg ikke vil ha og begynne på ny. Flere av geraniumplantene er gravet vekk, best det gikk. Den lille hvite geranium sanguineum ‘Album’, flyttet jeg til forsiden, den blir ikke så stor. Og ‘Johnson Blue’ delte jeg og sparte en liten bit. Geranium nodosum har frøsått seg og jeg forsøker ta vekk det som går. Mest plagsom er den søte lillafargete geranium himalayense ‘Plenum’, som jeg har vært så glad i har jeg etter beste evne forsøkt luke vekk, både her, på fremsida og i en liten rosebed. Den blir voldsom! Røtter overalt.

IMG_1682

Helt foran i bedet står nå tre barlindplanter, de tre jeg fikk til overs når jeg satte de store nyinnkjøpte i hekken bak lunden i stedet. Disse tre skal jeg etter plan forsøke holde runde. Jeg fant igjen noen hvite violer, viola blanca, som jeg satte i fremkant.

Euphorbia amygdaloides purpurea, Vårtemelk, kom frem i lyset igjen. Satte en frø sådd plante på motsatt side også.  Det blå gresset, noen akleier og den blå stauden (husker ikke navnet nå) tok jeg også vekk. Geranium phaeum ‘Alba’ fikk være kvar men den ble halvert. Men det gjenstår fortsatt mye å gjøre her, jeg har jo bare så vidt begynt…

Hvite små plastpinner markerer hvor jeg satt ned Allium løker (ble noen), trepinner marker hvor jeg har plan om å sette liljer.

Så her års er det lett å glemme hvordan det så ut tidligere på sommeren, men litt vårløk må til. Så lurer jeg på om ikke hele den hengeseljen får takke for seg, føler meg litt ferdig med den..

2 kommentarer:

Jannibele sa...

Ja, innimellom må det tas noen grep i hagen. Det er jo så fint at det vokser og gror, men så tar det litt overhånd her og der. Min hage er bare 8 år gammel, men ser at de første bedene begynner å vokse seg litt for kraftfulle.

Hilsen Jannicke

A Casa Madeira sa...

Hvilke flotte bilder.
Jeg elsket å kjenne bloggen.
Janicce / Brasil