mandag 7. juli 2014

Rosene tar revansje

Forrige sommer var det liksom ikke helt futt på rosene (og det samme kanskje noen år før den tid..) men nå med den planken i bakkant har jeg jo både hatt mulighet å legge på kugjødselkompost som har hållit seg på plass og vann som ikke bare sklir unna under gjerdet. Rosene takker langsom for hjelpen. Enda er de bare i begynnelsen men det kommer en masse nye skudd og fargen har skiftet fra blek grønn til mørkegrønn på bladen.

De to på den skyggefulle plassen under Morelltre, i espalieret som kallas ‘fönstermot om världen’ har begynnt blomstre. Under et tre og omkranset av mange kraftige Clematis, ser ikke ut som om det gjør dem alt for stor skade, om enn langt unna de meter i høyde de burde ha hatt.

Lichtkønigin Lucia (burde ha vært ca 1,5 meter) er der med fler knopper. Når morelltre er høstet (av andre enn skjærene) skal jeg sage tilbake noen store greiner og da blir det mer lys..

Rotskudd av Flammentanz som jeg tok fra Lunden for mange år siden er heller ikke så høy som forventet av en klatrerose men nå tar den og fart. (Man kan så vidt det er se den lange stengelen til høyre i bildet.)

Ingen kommentarer: