lørdag 31. mars 2012

Tenk, siste mars..

De siste dager har jeg tilbragt ute, isende kaldt faktiskt. Det er ikke lenger de varme temperaturer og mild vind som tidligere i mars, nå blåser det stikkende kaldt og det virker ikke spille noen roll hva jeg tar på meg så blåser det rett igjennom. Men kanskje det er problemet, jeg tar nok på meg for lite. Det har vart ca 5 grader og tross alt solskinn så jeg vil vel ikke helt tro det er sååå kaldt..

Torsdag fikk jeg i hvert fall gjort meg ferdig med kanterna og fredag malte jeg dem brune. Nå stikker de ikke lenger så ut, faktisk såg ingen i familjen at jeg tilbragt timer med penselen her før jeg sa det.. (utakknemlig arbeidsinnsats? langt ifra, det er jo meningen at det ikke skal synes..)

Klarte ikke helt bestemme meg for hvor jeg skulle sette kantene her ved trappa så det enda opp med både forran beddet fra i høstes og inntil den lille brudespireahekken. Men det bakre hjørnet må lenger ner. Det ligger oppå buskene. Utfordringen er alle løkplanter forran og bak, jeg har liten lyst å grave her før de blomstret over.. Og av samme anledning må jeg vente med å fylle på jord og.. Hvor pass dyp tåler egentlig løken stå? Kanskje trenger jeg ikke grave dem opp før jeg fyller opp med ca 8-10 cm jord til? Etter de har blomstret altså..

Når jeg gravde ner kantsteinene igjen brukte jeg opp torven som blev til overs til å jevne ut plen, hm.. plen? Det er vel ikke så veldans mye igjen av den.. Uansett, jeg må få kjøpt litt gressfrø og så i. Mannen nekter meg heller og skal først gresset være her skal det i hvert fall se friskt og velstelt ut. Forrige sommer gjorde jeg jo inget med den i ren protest.. Iår skal den i hvert fall få gjødsel..

Nere i høyre hjørne fant jeg forresten en gledelig overraskelse idag. Flere ganger har jeg prøvd å få en rotbit av pappas dillpion til å overleve men uten hell. Denne gangen ser det jammen ut som det gått bra. Beskyttet av tre stener så jeg ikke av misstag skal luke den vekk, kommer det opp to små blad..

Dillpeon forresten, det spørs om det ikke er en slik herrgårdspeon.. husker ikke helt forskjellen men jeg husker jeg leste om det for noet år siden og kom fram til at det vi kaller dillpioner kansje var feil.. Ja, ja, navnet kan være det samme, jeg er glad for at den viser livstegn iår igjen.

Fler livstegn jeg gleder meg over er vel denne, Agastache aurantiaca, (indianermynte?) som jeg plantet i fjor. Den var jeg meget usikker på om den kom til at klare vinteren og sikret meg mengder av frøene som kom i høst. Nå lever planten (hvis ikke kulden som skal komme til uken tar kverken på den..) og jeg har en del små frøplanter å prikle forran meg og. Eller forran, jeg begynnte faktisk med det idag..

Også denne Agastache, en limefarget som jeg fikk av MA har overlevd, jippie! Regner med at bladen skifter farge etter hvert men også disse små purpurfargete ser jo fine ut..

Først oppe med kamerat i staudetrappa såg jeg at jeg også her hadde sett ned noen Iris.. Ja, ja, våren er full av gledelige overraskelser.

(og bare for å huske på det så har jeg gravet ner nettkabelen inntil betongkanten ved kjøkkenhagen..hvor langt tid tar det før jeg glemmer det og begynner grave der igjen??)

16 kommentarer:

Suss o Kai sa...

så himla snyggt du har gjort karm Suss

krepsemor sa...

Så fint det ble med de brune kantene! Viktig med fin innramming av bedene, og det har du klart på en flott måte! Gjør du det selv, eller får du hjelp av mannen? Og så mye spennende som er på vei opp! Det er så lite som skal til for å glede oss hagedamer :) Jeg har sådd en lilla variant av Agastache i år, og er spent på hvordan den blir! Nettkabel, ja! For et par år siden hadde vi en venn her med minigraver for å grave opp noen svære røtter etter tre vi hadde saget ned! Da vi tok farvel med ham, og skulle sette oss ved pcèn, var der ikke livstegn! Kabelen gikk i blomsterbedet, og den var delt i to ;)
Gof påske, Mia!

Turid sa...

Herlige vårbilder. Kantingen din blir kjempefint.
Ha ei finfin helg.
Tuaklem

Tigertina sa...

Det ble kjempefint! Det gjorde seg med brunfarge!
Også så herlig at dillpeonen har klart seg! Håper vi får se bilder av den senere i sommer!
God helg videre :D

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Godt å ha gjort en jobb som en er fornøyd med! Ser jo veldig ryddig og fint ut.
Nå vil vi har mer varme igjen - når endelig fridagene er her og de kan nytes utendørs :-)))

Linda sa...

så fine kanter du har laget:) Det minnet meg på at jeg kanskje må få ryddet i mina kanter... Javisst er våren full av herlige overraskelser:)

Torill sa...

Heisan.

Ser at våren verkleg er komen hos deg no og du er i full sving. Veldig flott med kantane du har laga. Du er kjempeflink.

Ha det godt :)

Mariann sa...

Så fint og ryddig det ble med nye kanter. Tror nok at de fleste løkene vil tåle å få påfyll av jord over seg. Det begynner virkelig å vokse hos deg nå. Her var det frost i natt og ikke mange gradne på dagtid heller, til tross for sol.
Ha en fortsatt fin helg!

Mariann sa...

Så fint og ryddig det ble med nye kanter. Tror nok at de fleste løkene vil tåle å få påfyll av jord over seg. Det begynner virkelig å vokse hos deg nå. Her var det frost i natt og ikke mange gradne på dagtid heller, til tross for sol.
Ha en fortsatt fin helg!

Vivishagerom sa...

Hei Mia!
Kantene dine ble kjempe flotte og det er litt av en jobb du har gjort. Ser nå at hagen din er helt fri for snø, og det kjennes herlig ut, eller?

Dillpion du, det hørtes veldig spennende ut. Du må vise bilde av den når den blomstrer!

Her har det også vært kaldt og jeg har holdt meg inne. Håper denne vinden gir seg snart, for jeg har så lyst til å vandre ute i hagen, å se på alt som spirer!

Ønsker deg en fin søndag. Klem

Marit sa...

Så flink du har vært! Skal si du er flittig så tidlig på våren. Jeg har bestilt en dobbel dillpeon, og da er det godt å lese at din har overlevd. Vi har veldig like klimatiske forhold, så det er godt nytt. Ha en fin søndag!

Margrethe sa...

Jeg slutter aldri å undre meg over alt du får til, og hvor fint det blir. At ikke alle legger merke til de små forandringene som er grunnlaget for din herlige hage, må du ikke "gråte" over. De ville nok merke det om du ikke gjorde noe.
Jeg bruker ofte bloggen din når jeg skal vise min mann hvordan ting kan gjøres. I dag var det kassene i kjøkkenhagen din. Du er jo ikke bare flink med hagen, bloggen din er super og inspirerende. Håper du får fint hagevær i Påsken.

Nora sa...

Så fint det ble med de mörke kantene!

Gunilla sa...

Vad fint det ser ut i din trädgård.
Välskött och prydligt.

Dillpionen och Herrgårdspionen, det skiljer på höjden av växten och flikarna på herrgårds pionen är grövre än på dillpionen.

Ha en riktigt fin fortsättning på helgen.

Här snöar det och inatt var det minus 10 grader.

Gunilla

Underberget sa...

Ja, vi har en utrolig tidlig vår i år. Kjempeflotte bed du har, veldig pent og lurt med den steinkanten rundt! Gleder meg til å følge bloggen din videre, legger meg til som følger:-) God påske!

Margareth sa...

Dette ble jo kjempelekkert!! Ja jeg kan si at jeg er litt misunnelig ;-) Du er kjempeflink, og så deilig med alle spirene i hagen ! Våren er her rett og slett:-))