søndag 18. mars 2012

Vårlig söndag

En uke med finvær tær på snøen men nok går det litt tregt føles det som. Kantene krabber innover men på sine hold er det fortsatt mer enn nok snø å ta av..

Endringer som gjøres seint om høsten er det ikke bestandig man husker på om våren… Dette partiet husket jeg halv om halvt jeg hadde satt en ny Taxus ved men det gresset, Carex morovii, klarte jeg ikke huske på. Så stor den ser ut dessuten.. Her må jeg få opp en kant nåt snøen er vekk.

Mine små murer har klart vinteren, jippiie! det betyr at jeg skal fortsatte bortover langs hele kanten iår, tror jeg i hvert fall. Akkurat nå ser den så lys ut at den stikker seg ut men jeg tror ikke det kommer se sån ut utover sommaren.. Også her er det et gress som overlevd.

Gresset i hjørnet ved bambusen ser ut til at det er liv i og. Husker ikke navnet nå i farten. Men etter at det legat helt platt til bakken har det begynnt så vidt å reise seg litt. Under oppdaget jeg også aktivitet, en eller annen løk jeg stukket ner begynner komme..

Klarer ikke helt la snøen være i fred, særlig ikke  på firdager. Men det er fortsatt litt for mye for å kunne hive det vekk fra kassene med all vårløk. Lett å bli ivrig så her års men man må bare gi seg til tåls. Tids nok kommer de opp..

Etter to dager her oppe i høyden er det atter dags at ta fatt på en ny uke. Nere i byen er det ingen snø igjen, akkurat så her års skulle jeg kanskje gjerne bytte men det er jo kun i et par uker, for ellers bor vi helt supert her oppe. Enda er det jo tidlig og, det er ca to måneder til bjørker slå ut, tenk på det..

Men jeg skal ikke trenge vente så lenge til de første blomster slår ut, på baksiden er det alle rede stor aktivitet. Inntil husveggen kommer det en masse rart og der hvor snøen krabbet litt tilbake ser jeg tegn til krokus..

Nå går det fort fremover, de første snøklokkene er snart overblomstret, tenk alle rede i midten av mars. Idag var det husvask på programmet for jeg misstenker at de lyse timene etter jobb kommer å tilbringes mer og mer utenhus.

Igår regnet det forresten, i godt over en time om ettermiddagen. Det føltes godt skal jeg si, for her har det lett å bli snø i stedet…

13 kommentarer:

Mariann sa...

Tydelig at det våres hos deg også, mye som er på vei opp i bedene. For et flott gress, Carex morovii. Det ser jo helt upåvirket ut av vinteren.
Ha en fin ny uke!

Linda sa...

EN herlig vårvandring hos deg:) Deilig å se snøen trekke seg tilbake, og gå der og lete etter liv:) En herlig tid vi har foran oss nå:)

Turid sa...

Deilig og vårlig hos deg. Våren er på tur her også, men den har ikke kommet så langt som hos deg. Fine vårbilder.
Ha ei strålende uke, Mia

Bille sa...

Mye vår hos deg, selv om du har litt snø igjen! Det er så utrolig spennende å sjekke hvordan plantene har greid vinteren, ja - og murer også for den saks skyld. Jeg pleier å glemme igjen noen krukker ute i feriehagen, og siden jeg bor langt unna må det bare gå som det går, hittil har bare en sprukket. Håper resten av snøen forsvinner snart hos deg!

Aud sa...

Tydelig at våren er på vei hos deg, det spirer og gror i bedene dine. Snøen har minket utrolig mye de siste dagene her også.
Ha en fin uke :-)

Vivishagerom sa...

Sakte, men sikkert så blir snøen borte. Det er spennende å se hva som dukker opp igjen om våren. Hva har klart seg og hva har gått nedenom!

Måtte nå denne snøen bare gå litt fortere :)

krepsemor sa...

Det har jo smeltet mye snø hos deg, men skjønner godt at du er utålmodig! Du skal se at vårblomstene kommer i rekordfart når de først kommer. Bare såvidt du rekker å dokumentere dem, tenker jeg! Dette er en herlig tid =)
Her ble det hvitt igjen i går, så det ble en liten nedtur etter at vi har vært uten lenge! Men nå går det riktig vei!

Gunilla sa...

Våren har verkligen kommit långt i din trädgård. Här hos mig syns inget ännu. Men jag hoppas att töandet fortsätter trots att vi fått snö idag.

Ha det gott
Gunilla

Mona sa...

Ser att din trädgård börjar vakna upp ur vinterdvalan. Här är ännu allt täckt med snö, men så småningom kommer väl våren hit också (idag fick vi igen lite mera blöt snö).
Kramar, Mona

Linda sa...

He, he, he, takker for hyggelig hilsen:) Joda ting hender. Jeg fant ut at det er på tide å gjøre mer av ting man liker... Jeg er jo ikke så glad i å stikke meg frem... men nå må jeg bare øve meg, så jeg satt å skrev et nytt innlegg mens din kommentar kom inn:)
Spennende og litt skummelt, men jeg håper det blir veldig gøy:)

Merja sa...

Trots snö lite här och där så ser det ut att finnas gott om vårtecken!
Ha det gott!

Landbohaven sa...

Tak for de smukke billeder.
Foråret ER på vej.
Ha` en god dag.

Unknown sa...

Ser ut som om våren er på vei selv om noe snø iherdig ligger igjen. Mange fine spirer du har!
Ha en fin dag!