onsdag 28. mars 2012

Så da var man igang igjen da…

Litt mørkt bilde kanskje men det har sin forklaring i at det faktisk er ganske seint, en marskveld å være, ute i hagen. Kl 20.30 faktisk. Litt stiv og stel og ikke minst kald.. De varme været har skiftet litt til mildere temperaturer og det blåser. Men, det blåser jeg i! idag er jeg igang!

Jepp, forsiden. Den forhate. Etter en tur til bygghandelen med sønn i ettermiddag (bygghandelen som beklaget seg over at årets lass med terrassebord enda ikke kommet…) så gikk jeg igang. Nå blir det kanter også her. Har jeg det ellers overalt i hagen så kan det være det her og. Som vanlig ser det helt vansinning styggt ut før de blir beiset mørkebrun, det kommer nesten ikke synes als når det er ferdig. Men det kommer holde jorden bedre på plass og jeg kan øke jordmengden litt og, det kommer både hekker og roser bli glade for vil jeg tro. Imorgen har jeg fri og det er ikke sagt noe om nerbør så jeg rekker nok bli ferdig da, håper det. Men beising? Det er kanskje litt kaldt enda..

Vårtegn finnes det godt om. Idag hadde bjørken utenfor mitt kontor fått en liten grønntone! Hjemme kommer det opp en masse løk. Som denne, chionodoxa luciliae – snøstjerne, som begynner blomstre rett utenfor inngangsdøren ved Pergolan. Enda blomstrer kun de blå men det er knopp i de rosa.

De ‘mystiske’ løkene under hengestarrgresset viste seg være Iris reticulata som nå begynner blomstre. Litt seinere enn de i rosenhagen men så står de jo veldig skyggig til da. (man skymter i nederkanten en bit av hekken som faktisk begynner skifte mot grønt..)

Disse blomstrer for andre gang. Så nå vet jeg at Iris reticulata kan overvintre hos meg. Jeg synes de er så sjarmerende at jeg helt sikkert innskaffer fler av dem til høsten (men den vil jeg enda ikke tenke på..)

Krokusen kommer både litt her og der, til og med fra under en stein klarer de å presse seg frem, hvilken livsgnist. Om sommeren glemmer jeg hvor de er og klarer selvfølgelig dekke over dem.. men det ser jo ikke ut å stoppe dens fremfart som tur er..

Så til slutt. Tenk hvor rask en glemmer. Se, Iris ‘Katharine Hodgkin’, plantet i høstes. Helt simpelten vakker, ikke sant. Vil ha mange fler. Disse hadde jeg satt rett til venstre om inngangsdøren.

Men nå ska jeg hvile min ømme kropp, imorgen skal det åter snekres!

10 kommentarer:

Linda sa...

Wow jeg er imponert:) Så flink du er:) Nyydelige vårriris. Jeg så de i en hage her om dagen, og angret brått vilt på at jeg ikke satte løker i høst... Det skal endres på i år ja:) Nydelige er de, og blå...ikke minst:)

Turid sa...

Utrolig fine iriser, kom plutselig på at jeg ikke satte det i høst. Hmm, neste år kanskje. Det er deilig å være igang igjen. Jeg har to bare bed nå, men har ikke turt å renske der enda, det er spådd mange kuldegrader igjen, så for meg er de nok sikkert lurt å vente litt.
Ha ei riktig fin hagehelg.

Marit sa...

Jeg skal også plante våriris i min hage til høsten. Så flott at de har overlevd hos deg, for da er det håp her også. De har en utrolig vakker blåfarge. Krokusene dine var også flotte!

Gunilla sa...

Oj vilket jobb. Men det är ju så roligt med trädgård och att kunna förnya.

Riktigt fina irisar

Ha det gott
Gunilla

Liza sa...

Nydelig vårblomster og lykke til med kantprosjekt:)
Klem
Liza

Inger Marie sa...

Så flink du er Mia:)..og nydelige iris...god med slike overraskelser...lykke til videre med jobben...det blir kjempefint:)

Bille sa...

Så flink du er! Og ja, våriris er så flott, jeg skulle bare ønske at rådyrene ikke likte den, så de som vokser i feriehagen har jeg bare sett én gang i blomst (og neste dag var de spist opp).
Ønsker deg en flott påske i hagen!

Bille sa...

Glemte en sak... du har jo våriris i skyggen, tar du opp løkene om sommeren? Har lest at de trenger å "bakes" i solen om sommeren for å gjenblomstre. Du kan grave dem opp og legge dem til baking, og grave dem ned igjen til høsten.

Stephanie sa...

clap clap clap and how wonderful! The flowers signalling a happy spring? Those really pretty blooms to have and I wish there will be plenty of them soon :-D

Bea sa...

Hej Mia!
Oj, så kul att komma igång med trädgården, men jag får nog lov att vänta ett tag till :)
Söta vårlökar redan hos dig!!

Ha en fin dag! /Bea