lørdag 10. mars 2012

Priklet litt..

På noen av alle mine shoppingturer har jeg kjøpt meg et slik pluggbrett. Man skal bare kunne sneppe opp pluggformen og plukke ut en perfekt plante med uskadd rot. I hvert fall hvis det man priklet har lyst til å vokse..

Her ble det 7 til asparagusplanter som fikk plass, de og en hel drøss av purre, fra den første sådden. Jeg har alle rede priklet langt fler purre enn jeg trenger.. men er det lurt å klippe de litt tilbake nå?

2 av fire agurkplanter, de frø jeg fikk av pappa i julas..

2 potter hver med Setaria italica ‘Lowlander’ (Kolvhirs) og 2 nye forsøk på artisjokker.

9 Salvia patens ‘Blue Angel’

Egentlig passer det fryktelig dårlig å være i full jobb (med +++ tid..) når våren tar til. Nå er det kurs igjen, håper innerligt at pottene overlever tross det denne gang..

Det finnes fortsatt fler spirer som må prikles ute i boden, nå er tredje lysrøret satt på. Men det får bli til neste helg, priklingen altså, det skal være en kos, ikke et ork. Posen med Simenstorp plantejord vil jeg heller ikke bruke mer av, jorden är så tykk og fet at jeg er redd for at jeg ødelegger røttene når jeg forsøker stikke planter i den..

12 kommentarer:

Marit sa...

Jeg har vurdert å kjøpe et sånt pluggbrett jeg også. Du får teste det ut og så kan jeg bestemme meg etter dine erfaringer. På det lokale gartneri har de en super jord. Den er løs og lett og de har brukt den der i over 50 år. Samme merke altså ;-) Den er jeg veldig fornøyd med. Gul sekk, tror den heter noe sånt som superflora eller noe.

Torill sa...

Du er så flittig og flink du Mia !! Kan lite hjelpa deg for her hos deg lytter og lærer eg. Ha ein fin søndag.

Lisa sa...

helt rätt! Det ska vara lustfyllt med sådder, inte "jobb". Du är ju redan igång och jag är riktigt avis. Snart ska jag också börja! Gurkorna ser fina ut, jag funderar på att köpa en planta. Hemodlad gurka är bland det godaste som finns!
Ha så kul på kursen! Plantorna klarar sig säkert (men det kommer nog att skana sin matte, hihi).

Kram, Lisa

Vivishagerom sa...

Dem ser veldig fine ut disse brettene, men har aldri hatt det selv.

Så masse flotte spirer du har nå, Mia! Jeg har aldri fått til å så purreløk, de kommer og blir så lange og siden så visner de ned. Jeg har kjøpt ferdige nå i flere år!

Ønsker deg en fin søndag. Klem

Hage og Foto entusiast sa...

Så flink du er :) Og så fine de priklede plantene dine er. Ser at de har dråper på seg,og ser våte og fuktige ut. Spør fordi jeg vil lære ;) Dusjer du de ofte,eller skal jorda være gjennomvåt? Leser at du har de i boden,er det en bod med vinduer,eller har du kun lysrør. Og hvilke lysrør..hvordan type lys/rør?? Hvitt lys,gult lys??

DU skjønner,jeg har en haug med planter jeg har sådd. Mest sommerblomster,men også tomater,rødbeter,salatløk og skal prlve meg på agurk og paprika også nå i mars. Jeg har de foreløpig inne på kjøkkenet. Der har jeg 3 store vinduer,litt kald trekk fra vinduene pga gammelt hus...men ettersom sola og varmen øker med de lyse dagene ser jeg det blir tør luft for de. Drivhuset er ikke oppvarmet, og jeg ser etter en løsning på hva jeg kan gjøre. Har også en bod,en isolert bod uten varme. Kanskje den kunne vært noe,men må da ha ekstra lys vil jeg tro,for den er uten vinduer..

Moro å følge bloggen din :D Du skriver så detaljert og har masse bilder. Herlig!!!

Ruth Synøve

Mariann sa...

Det meste spirer og gror hos deg! Nå angrer jeg på at jeg lot knollene av Salvia patens bli igjen ute i høst. Jeg har tidligere overvintret de frostfritt i potter med stort hell.

krepsemor sa...

De pluggbrettene har jeg også sett på, men ikke kjøpt noen ennå! Jeg får høre hvilke erfaringer du har med dem etterhvert! Asparges er så godt, men tar ikke de lang tid å få frem? Syns jeg har lest et sted at de kan høstes over flere år. Vet ikke om purreløken skal stusses dessverre! Så mange fine og friske spirer du har! Vi bekymrer oss kanskje litt for mye over spirene, for de klarer seg sikkert bra om du drar på kurs. De står kjølig så da behøver de ikke så mye vann heller! Lykke til :)

Torill sa...

Hei igjen ! Synest å hugsa at du hadde ein del spennande i din grønnsakhage i fjor. Kunne du tenkt deg å laga eit lite innlegg med 2-3 sorter som du vil anbefala i grønsakhagen ?? Ikkje føl press, gjer det bare om du har lyst. :)

Garden Living sa...

Her blir det mye spennendne spisbart til sommeren. De pluggbrettene er lette og fine å bruke. Spesielt til erteblomster :-)

Mari Anne sa...

Klipp ned purren med minimum 1/3. Og det bør du gjøre i dag. De er altfor lange som det er. Jeg har nettopp sådd mine.

Gentiana nivalis sa...

En burde hatt en liten vår-prikle-ferie akkurat som de i gamle dager hadde potetferie! Så mange flotte spirer - og kult å lære om purreløk-såing og klipping i kommentaren fra Mari Anne. Lurer på om jeg skal forsøke til neste år!

Liza sa...

Det gror og gror hos deg :)
Jeg må huske å passe på mine små grønne, men jeg har en ivrig 4 åring som vil hjelpe til. Hun mener vel men det har gått hardt utover de få plantene som har begynt å spire.
Klem
Liza