lørdag 3. mars 2012

Det gror inne i agurken!

Nå har jeg sått noen fler frø. Når jeg sto det med agurkfrøene jeg fikk i jul kom jeg på mine to agurker jeg spart på siden i høstes. Hvordan ser de egentlig ut nå? Jeg fant frem kniven og delte den ene i to. Der var det flere spirer!

Man ville kanskje trodd det skulle lukte vondt av en agurk etter et halvt år men det doftet faktisk som søt melon. Fruktkjøttet bakerst har skiftet farge mot rødt og der nedi ligger flere agurkfrø som spiret. Det er litt som fiction, blodfarget og liv, det vokser faktisk her inne!

Den andre agurken har jeg ikke åpnet enda. Jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre nå? Groddene og noen ekstra frø satte jeg i fire potter med såjord. Dekket lett over spirene med tynnt lager jord. Kommer de ta seg? (Agurkene er litt vel store frukter fra Cronichons de Paris som jeg sådde forrige vår. De har legat i kontorsvindue siden jeg tog de inn..)

Vet ikke helt jeg.. men dette minner meg mer om noe animalsk enn vegetabilisk faktisk..

10 kommentarer:

Drømmeriet sa...

Haha,gurimalla-hvilken overraskelse! -helt utrolig, det er da sikkert ganske mørkt inni der..hvilke krefter!
Ja det ser vitterlig mer ut som noe fra dyreriket...

Marit sa...

Pussig at du skulle skrive om det. Her om dagen delte jeg en tomat som jeg kjøpte i butikken, og inne i den spirte tomatfrø. Noe sånt har jeg aldri sett før. Artig at du tok bilde av det da!

Margareth sa...

Utrolig spesielt, og morsomt da!! Har ikke sett noe slikt før :-))

Mari Anne sa...

Kult

Elisabeth sa...

Så utrolig stilig!! Dette blir spennende å følge med på!
Ha en fortsatt fin søndag :))

Lisa sa...

Nej men för bövelen! Var försiktig! Det ser ju vem som helst som kollat på diverse filmer genom åren att det där är rymdägg. Små aliens som håller på att födas! Burrr, så läskigt ;-)

Kram från Tok-Lisa

Åsa! sa...

Så spännande! Jag hade aldrig trott att fröna skulle gro så, om det nu är frö förstås ;)

Bille sa...

så artig! Jeg fant et drøss med små grønne spirer inni en tomat en gang, en tomat som nylig var kjøpt og som jeg skulle spise. Man blir jo litt overrasket selv om det jo er naturlig.

Liza sa...

Oi, så morsomt, dette har jeg ikke opplevet ennå.
Jeg er enig med deg, det virker mere som i dyreriket enn planteriket:)
Klem
Liza

Hage og Foto entusiast sa...

Wow, dette har jeg ikke prøvd før. Så artig. Det sier litt om hvordan frøene klarer seg og hvordan ting fungerer. Morsomt om dette blir en stor og kraftig spire :)

Ta gjerne en titt innom bloggen min.Nylig skrevet litt om frø og spirer, etter lang tid i dvale.