mandag 6. februar 2012

Sådden i boden…

Artisjokkene har vokst. Nå må jeg begynne lufte litt tror jeg, ser ut som det begynner bli noen små hvite fly her.. Venter bare på første riktige blad så skal jeg prikle de om..

Sparrisen ser ut som et virrvarr av små strå. Hva gjør jeg med disse nå? Lokket klemmer ner plantene og hadde jeg ikke hatt ettiketten hadde jeg nesten trodd dette var purren..

Burde jeg prikle disse over en og en til egne potter? Binde dem opp? Eller rett og slett klippe vekk alle untatt den ene i hver potte..

Blodbeger frøene er der men de synes meg som om de står på stedet hvil. Geduld… de kommer nok men tar tid i starten har jeg lest.. Burde sikker vente med prikling en stund til..

Så purren, prikles? Jeg har oppdaget jeg har frø til to sorter til, har tenkt så dem også nu en kveld. Muligens jeg sådde disse en måned for tidlig..

Lysrøren er fortsatt ikke på plass så jeg har fortsatt bare de to som er i taket. Venter, venter.. men han er litt opptatt med annet. Nå får jeg begynne purre litt, kommer snart trenge fler hyller..

13 kommentarer:

Turid sa...

Så flittig du har vært med frøsådden. Gøy når ting spirer, det blir litt vår :)
Ha en fin mandag, Mia.

Liza sa...

Nå spirer det og gror:)
Tror du kan prikle aspargessen, for nå er det vel bare en liten rot/tråd som kommer ut av den lille blæren ved roten, mener jeg å huske.
Klem
Liza

Vivishagerom sa...

Her var det mange flotte spirer. Artige de lange stråene! Mitt forslag er å gjøre litt forskjellige med dem, klippe, prikle og la noen bare stå.

Ønsker deg en fin mandag!

Marit sa...

Blodbegerene dine trenger nok lys ja. Du får mase litt og se om det hjelper ;-) Ha en fin dag!

Helene Orskaug sa...

Hei Mia!

Så deilig å se litt frøsådd!!
Jeg skal komme igang snart jeg også..har bare vært litt tøfft med helsa den siste tiden.

I år blir det drivhus på meg! I tankene er det overfyllt allerede:o)

Ha det bra så lenge:o)
Heleneklem

krepsemor sa...

Så deilig med flotte spirer! En tommelfingerregel angående prikling, er å vente til de ekte frøbladene kommer. Men grønnsaker og urter har jeg ingen erfaring med! Blodbeger ville jeg ventet med. Lys må du ha nå snart, ja, for ellers blir de jo lange og slengete! Selv sliter jeg med at det blir litt kaldt på planterommet. Er det kuldegrader ute, er det bare såvidt det holder 10 grader! Ikke bra det blir for varmt heller, men rundt 12-15 grader tror jeg er passe :)

Frøya-Heidi sa...

Oj, sådden din vokser bra ser jeg :-)

Når har jeg funnet ut hva den gule liljen med rødlig utside heter: Golden Splendour.

Linda sa...

Så herlig med sådden:) Jeg har enda ikke begynt inne... staudene står ute... Begynner inne i løpet av uken kanskje... prøver å beholde ordning og reda så lenge som mulig, hi hi:)

Ina sa...

Så fine spirer :-)
Du er lidt længere end jeg. Har lige sået atiskokker i weekenden, og skal til rosenslyngerne (blodbeger) nu.

Frøken Solhat sa...

Tak fordi du kiggede forbi Mia - det er altid hyggeligt med nye gæster ;0)

Artiskokkerne ser godt ud......jeg bliver helt lækkersulten bare af at tænke på dem ;0)

Dorthe

Bille sa...

Herlig, herlig! :D Er ekstra morro å så når det dukker opp små utfordringer. Tenk så kjedelig hvis alt var 100% forutsigbart... tipper du fikser dette!

Inger Marie sa...

Her gror det,Mia....og noen utfordringer støter vi alltid på:)
Blodbeger tar en liten pause etter de har kommet opp,er min erfaring..og så setter de igang...du må nok være tolmodig:)))
Ønsker deg en fin uke videre:)

Kristin Aurdal sa...

Her spirer det bra ser jeg. Jeg bruker å prikle ganske tidlig, og blodbeger har jeg alltid priklet lenge før de får ekte blader. Det ser ut som de får opp farta når de kommer i bedre jord.
Jeg tar alltid av lokket med det samme spirene dukker opp for ellers blir det for varmt og fuktig. Spesielt viktig når du ikke har nok lys. Du får mase på gubben, for små spirer venter ikke :-)))
Lykke til.